Installera separata S1- och S2-system

Vissa äldre Sonosprodukter fungerar inte med den senaste Sonosappen utan kräver Sonos S1 Controller-appen. Det finns en lista över vilka produkter som berörs i vår artikel om kompatibilitet.

Om du har Sonosprodukter som kräver olika appar kan du dela upp dem i separata system. Den här artikeln innehåller information om att använda två separata system och hur du delar upp ditt nuvarande system om så behövs.

Vad du behöver känna till innan du delar upp ditt system

Vilka kända begränsningar finns med att använda ett uppdelat system?

Varje Sonossystem fungerar separat från det andra och styrs med sin egen app på din mobil. Det betyder att du inte kan gruppera Sonosprodukter från två olika appar så att de spelar upp samma ljud. Sonosprodukterna i den senaste Sonosappen visas inte i S1 Controller-appen och vice versa.

Det finns även saker att tänka på när det gäller röstassistenter, direkt styrning och musiktjänster med streamingbegränsningar. Du hittar mer information i vår artikel om kända begränsningar med separata S1- och S2-system.

Kan jag nedgradera produkter så att de fungerar med S1 Controller-appen?

Ja, vissa produkter fungerar både med den senaste Sonosappen och S1 Controller-appen. Om du vill använda de här produkterna med S1 Controller-appen måste du först nedgradera dem med hjälp av den senaste Sonosappen.

Det finns en lista över vilka produkter som fungerar med båda Sonosapparna i vår artikel om kompatibilitet.

Så här delar du upp dina Sonosprodukter för att skapa ett separat S1-system

De här anvisningarna förutsätter att du har ett Sonossystem som använder S1 Controller-appen och som du vill uppgradera. Du kommer att ta bort produkter som inte kan användas med den senaste Sonosappen, uppdatera kompatibla produkter och sedan installera ett nytt, separat S1-system.

1. Ta bort dina inkompatibla Sonosprodukter med hjälp av borttagningsverktyget i S1 Controller-appen.
  2. När de inkompatibla produkterna väl har tagits bort kan du följa anvisningarna i vår artikel om att installera ett separat S1-system.
  3. Använd S1 Controller-appen för att styra det separata S1-systemet och den senaste Sonosappen för att styra dina uppdaterade produkter.