Installera separata S1- och S2-system

Den nya Sonos S2-appen och det nya operativsystemet fungerar med alla Sonos-produkter tillverkade efter 2015. Dock kan vissa av våra äldsta produkter inte användas med S2 på grund av begränsningar i minneskapaciteten och processorkraften.

Om du vill uppdatera till den nya S2-appen men fortsätta använda dina S1-produkter kan du dela upp ditt Sonos-system i två separata system och styra dem med varsin app. Den nya Sonos S2-appen kommer att styra dina S2-produkter och Sonos S1 Controller-appen kommer att styra dina S1-produkter. De flesta användare behöver inte göra detta.

Du kan ta reda på vilka av dina Sonos-produkter som är kompatibla med S2 i vår artikel om kompatibilitet med Sonos S2.

Vad du behöver känna till innan du delar upp ditt system

Vilka kända begränsningar finns med att använda ett uppdelat system?

Varje Sonos-system fungerar separat från det andra och styrs med sin egen app på din mobil. Det betyder att det inte går att gruppera en produkt som använder S2 och en produkt som använder S1 så att de spelar upp samma musik. Produkter som använder S1 kommer inte att vara synliga i S2-appen och tvärtom.

Det finns även saker att tänka på när det gäller röstassistenter, direkt styrning och musiktjänster med streamingbegränsningar. Du hittar mer information i vår artikel om kända begränsningar med separata S1- och S2-system.

Går det att ångra den här processen?

Ja. Det är möjligt att nedgradera produkter som är kompatibla med båda versionerna från S2 till S1 via nedgraderingsprocessen i S2-appen.

Produkter som enbart är kompatibla med S2 kan inte nedgraderas till S1. Du hittar en lista över vilka produkter det gäller i vår artikel om kompatibilitet med Sonos S2. Observera att alla inställningar och preferenser, inklusive Sonos-spellistor, går förlorade när en produkt nedgraderas från S2 till S1.

Varför skulle jag dela upp mina S1- och S2-produkter i separata system?

Vissa Sonos-produkter fungerar bara med S2-appen.

Om du vill lägga till någon av de här produkterna eller uppdatera appen till S2-versionen utan att sluta använda dina äldre produkter, kan du välja att skapa ett delat system.

Så här delar du upp dina Sonos-produkter i två separata S1- och S2-system

Sonos S1 Controller-appen hjälper dig att ta bort dina S1-produkter innan du uppdaterar till S2. S1-produkterna kommer att återställas och kan sedan installeras på nytt som ett separat system.

1

Börja med att ta bort dina inkompatibla Sonos-produkter med hjälp av borttagningsverktyget i S1 Controller-appen. Instruktioner för detta hittar du i vår artikel om att ta bort Sonos-produkter som inte är kompatibla med S2.

2

När S1-produkterna väl har tagits bort kan du följa anvisningarna i vår artikel om att installera ett separat S1-system.

3

Använd S1-appen för att styra det separata S1-systemet och S2-appen för att styra dina S2-produkter.

Har ni några förslag på hur man kan använda ett separat S1-system?

Vi föreslår att du använder S1-produkterna i utrymmen som du inte brukar gruppera med resten av systemet, till exempel garaget. I ett familjehushåll erbjuder ett separat system med S1-produkter även möjligheten att låta barn eller andra familjemedlemmar styra det här systemet utan att ge dem tillgång till produkterna i S2-systemet.