Felet ”Svarar ej” vid användning av musikbiblioteket

Sonos-appen kan visa felmeddelandet ”svarar ej” om Sonos-systemet har problem med att ansluta till ett musikbibliotek. Felmeddelandet inkluderar nätverksnamnet för den dator eller enhet som Sonos-systemet försöker ansluta till.

Felet innebär att Sonos hittar datorn på nätverket, men datorn svarar inte på delningsanropet. Sonos ansluter till rätt enhet, men enheten släpper inte in Sonos.

Om du ser felet ”Svarar ej” vid användning av musikbiblioteket:

Det är troligen så att en brandvägg hindrar datorn från att dela sina musikfiler med Sonos. Följ anvisningarna i vår artikel om brandväggar för att konfigurera brandväggen så att den tillåter fildelning.

Du hittar mer information i vår artikel om felsökning av problem med musikbiblioteket.