Rekommenderade inställningar när Sonos används i trådlösa nätverk

Sonos rekommenderar trådlös installation för de flesta hem och småföretag. Detta är normalt det enklaste sättet att installera ett Sonossystem och börja använda det. Om du planerar att streama till fler än fem rum samtidigt, särskilt om du vill streama ljud med hög bithastighet, bör du överväga att ansluta så många Sonosprodukter som möjligt med en nätverkskabel.

Om dina Wi-Fi-enheter ofta drabbas av låg signalstyrka eller låga nätverkshastigheter kommer dina Sonosprodukter troligtvis att stöta på liknande problem. Om du planerar att byta ut eller uppgradera din nätverksutrustning för att få Wi-Fi-nätverket att fungera bättre så rekommenderar Sonos normalt en dedikerad router eller ett meshnätverk med Wi-Fi 5 eller högre.

De flesta routrar kräver inga särskilda inställningar för att fungera med Sonos. Det finns dock vissa inställningar som kan göra skillnad:

• Aktivera alla lägen och band som din router har stöd för, upp till och inklusive Wi-Fi 6. Detta säkerställer att den är bakåtkompatibel med äldre enheter i nätverket och att nyare enheter ansluter till den senaste Wi-Fi-versionen de har stöd för.
  • Aktivera automatiskt kanalval för 2,4 GHz. Routern kommer att välja den bästa tillgängliga kanalen för alla anslutna enheter. Detta rekommenderas enbart för trådlösa installationer.
  • Välj 20 MHz kanalbredd för 2,4 GHz. 40 MHz ger visserligen högre potentiell genomströmning, men löper högre risk att drabbas av störningar och behövs normalt sett inte.
  • Välj Alla eller Auto för 5 GHz eller 6 GHz (Wi-Fi 6E).
  • Läs vår artikel om systemkrav för att kontrollera att ditt Wi-Fi-nätverk är kompatibelt med ditt Sonossystem.

Enheter som kör Sonosappen måste vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk som Sonossystemet för att kunna ansluta till systemet. Gästnätverk kan inte användas med Sonos.

Nätverksutrustning som tillhandahålls av internetleverantören

De flesta internetleverantörer tillhandahåller ett kombinerat modem och router. Trots att detta fungerar bra för de flesta användare ger en fristående router eller ett meshsystem ofta ökad räckvidd och bättre prestanda, särskilt i hem med flera användare eller större yta.

Om du väljer att använda en egen router eller ett eget meshsystem av prestandaskäl rekommenderar vi att du konfigurerar routern från internetleverantören så att den befinner sig i bryggläget, vilket inaktiverar dess Wi-Fi-läge och routerfunktion och innebär att risken för störningar blir betydligt lägre. Be din internetleverantör om anvisningar om hur du gör detta på just din enhet.