Rekommenderade inställningar när Sonos används med Ethernetnätverk

Sonos rekommenderar trådlös installation för de flesta hem och småföretag. Det finns dock några situationer när det kan vara bättre att ansluta Sonosprodukterna till nätverket via nätverkskabel:

• Ett större hem eller ett medelstort till stort företag, särskilt om det finns områden där Wi-Fi-nätverket är instabilt eller otillgängligt.
  • Ett område med stora mängder signalstörningar som hindrar Wi-Fi-nätverket från att fungera optimalt.
  • Om du ofta behöver streama ljudet till minst sex rum samtidigt, särskilt om du streamar ljud med hög bithastighet.

I ovanstående situationer kan ljudupplevelsen bli mer tillförlitlig om Sonosprodukterna ansluts via nätverkskabel. Här är några saker att tänka på när du kabelansluter Sonosprodukter:

• Om någon Sonosprodukt kabelansluts via en inbyggd nätverksport kommer hela Sonossystemet att bli en trådbunden installation, där Sonos skapar ett dedikerat trådlöst nätverk som är separat från ditt hemma-Wi-Fi. I en trådbunden installation kommer alla Sonosprodukter som inte har någon inbyggd nätverksport att fortsätta använda ditt hemma-Wi-Fi.
  • Om du väljer den här typen av installation bör du kabelansluta så många Sonosprodukter till hemmanätverket som möjligt för att begränsa den trådlösa trafiken.
  • Sonosprodukter får bara kabelanslutas till en router eller switch. Använd inte öppna nätverksanslutningar på Wi-Fi-åtkomstpunkter eller räckviddsförlängare om inte även dessa enheter är anslutna till nätverket via en nätverkskabel. Använd inte EoP-enheter (enheter som skickar data via elnätet).
  • För att undvika störningar behöver du konfigurera routerns Wi-Fi-nätverk och Sonos trådlösa nätverk så att de använder olika kanaler.
  • För rum med hemmabiosystem rekommenderas att hemmabions kontrollenhet ansluts via nätverkskabel innan någon surroundhögtalare kabelansluts.