Installera Sonos Voice Control

I den här artikeln beskrivs hur du installerar Sonos Voice Control på ditt Sonos-system. Så snart det har installerats kan du använda Sonos Voice Control för att be om musik, styra uppspelningen, gruppera och avgruppera rum och mycket mer.

Sonos Voice Control är tillgängligt på amerikansk engelska och franska.

Innan du börjar

• Uppdatera Sonos-systemet till den senaste versionen.
  • Du kan lägga till Sonos Voice Control i vilket Sonos-system som helst förutsatt att det innehåller en röstaktiverad Sonos-produkt.
  • Du kan använda Sonos Voice Control och Amazon Alexa på samma högtalare. Du kan visserligen inte använda Sonos Voice Control och Google Assistent på samma högtalare, men du kan aktivera Google Assistent på en annan högtalare i samma system.

Lägg till Sonos Voice Control

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Gå till menyn Inställningar och välj Hantera bredvid Mitt system.
  3. Välj Voice Assistants, sedan Lägg till en röstassistent.
  4. Välj Sonos Voice Control.

Använd Sonos Voice Control

Med Sonos Voice Control får du snabb och korrekt kontroll över musiken och Sonos-systemet utan att använda händerna. Mer information finns i vår artikel om att styra Sonos med Sonos Voice Control.

Musiktjänster som Apple Music och Spotify fungerar med Sonos Voice Control. I vår artikel hittar du en komplett lista med musiktjänster som kan användas. Om du har flera musiktjänster behöver du ange din favorit som standardtjänst.

Åtgärda problem med Sonos Voice Control

Om Sonos Voice Control inte svarar eller dina kommandon inte fungerar hittar du mer information i vår artikel om att felsöka Sonos Voice Control.