Sonos Voice Control-kommandon fungerar inte

I den här artikeln beskrivs hur du kan lösa problem med att Sonos Voice Control inte utför kommandon, inte reagerar alls eller svarar med ”Sorry, I don’t understand”.

Kontrollera att Sonos Voice Control har installerats

Kontrollera att Sonos Voice Control har installerats på den högtalare du använder:

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Gå till menyn Inställningar.
  3. Välj knappen Hantera bredvid Mitt system.
  4. Välj Voice Assistants, välj sedan Sonos Voice Control för att se var assistenten för närvarande används.
  5. Om Sonos Voice Control inte finns med i listan eller är inställt på en annan produkt än den du använder, se vår artikel om att ställa in Sonos Voice Control.

Kontrollera mikrofonen

Om din röstaktiverade Sonoshögtalare har en fysisk mikrofonknapp behöver du kontrollera att den är påslagen.

Kontrollera även statuslampan ovanför mikrofonknappen eller rösttjänstknappen. Om lampan är släckt, tryck på knappen för att aktivera mikrofonen eller rösttjänsten och prova att säga kommandot igen.

Starta om Sonos-produkten

Starta om den berörda Sonosprodukten genom att följa anvisningarna i den här artikeln.

Flytta Sonos-produkten

Börja med att flytta den röstaktiverade produkten närmare dig när du säger kommandot. Om det fungerar behöver du flytta den röstaktiverade Sonos-produkten längre ifrån väggar, andra högtalare och källor till bakgrundsljud så att Sonos Voice Control hör dig.

Kontrollera tillgänglighet för ditt språk och din region

Sonos Voice Control har för närvarande stöd för amerikansk engelska och franska. Trots att Sonos Voice Control är tillgängligt i hela världen kan det hända att vissa kommandon som görs på en annan dialekt än amerikansk engelska och fransk franska inte fungerar som förväntat.

Ta bort och lägg till Sonos Voice Control igen

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Gå till menyn Inställningar.
  3. Under Systeminställningar, välj Voice Assistants, välj sedan Sonos Voice Control.
  4. Välj rummet som har problem med Sonos Voice Control, välj sedan Ta bort Sonos Voice Control.
  5. När det är borttaget, välj Lägg till en annan produkt, följ sedan instruktionerna i appen för att lägga till Sonos Voice Control på din Sonos-produkt igen.