Sonos Voice Control-kommandon fungerar inte

I den här artikeln beskrivs hur du kan lösa problem med att Sonos Voice Control inte utför kommandon, inte reagerar alls eller svarar med ”Sorry, I don’t understand”.

Kontrollera att Sonos Voice Control har installerats

Kontrollera att Sonos Voice Control har installerats på den högtalare du använder:

1. Öppna fliken  Inställningar och tryck på Tjänster och röststyrning.
  2. Tryck på Sonos Voice Control under Röststyrning för att se vilka produkter som tjänsten har installerats på.
  3. Om Sonos Voice Control inte visas under Röststyrning eller om tjänsten är installerad på en annan produkt än den du använder hittar du mer information i vår artikel om att installera Sonos Voice Control.

Kontrollera mikrofonen

Om din röstaktiverade Sonoshögtalare har en fysisk mikrofonknapp behöver du kontrollera att den är påslagen.

Kontrollera även statuslampan ovanför mikrofonknappen eller rösttjänstknappen. Om lampan är släckt, tryck på knappen för att aktivera mikrofonen eller rösttjänsten och prova att säga kommandot igen.

Starta om Sonos-produkten

Starta om den berörda Sonosprodukten genom att följa anvisningarna i den här artikeln.

Flytta Sonos-produkten

Börja med att flytta den röstaktiverade produkten närmare dig när du säger kommandot. Om det fungerar behöver du flytta den röstaktiverade Sonos-produkten längre ifrån väggar, andra högtalare och källor till bakgrundsljud så att Sonos Voice Control hör dig.

Kontrollera tillgänglighet för ditt språk och din region

Sonos Voice Control har för närvarande stöd för amerikansk engelska och franska. Trots att Sonos Voice Control är tillgängligt i hela världen kan det hända att vissa kommandon som görs på en annan dialekt än amerikansk engelska och fransk franska inte fungerar som förväntat.

Återställ Sonos Voice Control

1. Ta bort Sonos Voice Control

1. Öppna Sonos S2-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på Tjänster och röststyrning.
  3. Tryck på Sonos Voice Control.
  4. Tryck på rummet där du har problem med Sonos Voice Control.
    • Om du har ett rum som innehåller flera röstaktiverade produkter behöver du välja den produkt där Sonos Voice Control är aktiverad.
  5. Tryck på Ta bort Sonos Voice Control.

2. Lägg till Sonos Voice Control igen

1. Öppna fliken  Inställningar och tryck på Tjänster och röststyrning.
  2. Tryck på Lägg till en röstassistent.
  3. Tryck på Sonos Voice Control.
  4. Följ anvisningarna i appen för att lägga till Sonos Voice Control i ditt system.