Installera Sonos Connect:Amp

• Mobil enhet krävs

Den här artikeln guidar dig genom installationen av Sonos Connect:Amp.

Innan du börjar

• Placera Connect:Amp på önskad plats och anslut den till ett eluttag.

Installera ett nytt Sonos-system med Connect:Amp

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och skapa sedan ett nytt Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Lägg till i det popupfönster som innehåller din Sonos-produkt. Om du använder Sonos S1 Controller, tryck på Fortsätt > Installera produkter.
  4. Följ anvisningarna i appen för att installera Connect:Amp och lägga till musiktjänster.

Lägg till Connect:Amp i ett befintligt Sonos-system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att lägga till Connect:Amp i Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Sonos Connect:Amp inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Använd Connect:Amp med hemmabion

Du kan använda Connect:Amp för att driva bakre surroundhögtalare i ett Sonos hemmabiosystem. När Connect:Amp väl har installerats hittar du ytterligare information i vår artikel om att konfigurera Connect:Amp för Sonos hemmabiosystem.

Observera att subwooferutgången och linjeingången på Connect:Amp är inaktiverade när den används för att driva bakre surroundhögtalare.

Ljudingångar och ljudutgångar

Anslut högtalare

Vi rekommenderar att du använder en högtalarkabel med dimension mellan 12 och 16. Avstånd på mer än 92 meter rekommenderas ej. Du hittar mer information i vår artikel om att välja dimension på högtalarkabeln.

Om du vill ansluta mer än två högtalare hittar du mer information om detta i vår artikel om att ansluta fyra högtalare till en Amp eller Connect:Amp.

1. Använd tummen eller fingret för att trycka in den fjäderförsedda staven vid högtalarkontakten så att anslutningshålet syns.
  2. För in den avskalade änden av högtalarkabeln i hålet och släpp sedan. Den avskalade delen ska sitta fast stadigt i anslutningsterminalen.

Connect:Amp kan både användas med traditionella kompakta högtalare på 8 ohm och med högtalarpar på 6 eller 4 ohm.

Högtalarimpedans

Watt per kanal

8 ohm

55 watt

6 ohm

82,5 watt

4 ohm

110 watt

Obs! Wattalet är ingen direkt indikator för ljudkvaliteten, utan det visar vilken effekt de anslutna högtalarna kräver.

Linjeingångsanslutna enheter och subwoofers från tredje part

I artiklarna nedan hittar du ytterligare information om att använda RCA-ljudingångarna och RCA-subwooferutgången på Amp.