Justera din Era 100 eller Era 300 med Trueplay

Trueplay mäter hur ljudet reflekteras av väggar, möbler och andra ytor i ett rum och finjusterar sedan din Sonosprodukt så att den låter fantastiskt oavsett var du har placerat den.

Justeringsalternativ

iOS-användare har två olika Trueplayalternativ att välja mellan när de justerar en Era 100 eller Era 300: snabbjustering och avancerad justering. Androidanvändare kan bara utföra snabbjustering.

Snabbjustering

Snabbjustering använder den inbyggda mikrofonen i din Era 100 eller Era 300 för att justera högtalaren för platsen där den befinner sig. Mikrofonreglaget måste vara påslaget för att högtalaren ska kunna utföra en snabbjustering.

Observera att snabbjustering inte är tillgänglig när en Era 100 eller Era 300 används som surroundhögtalare i hemmabiosystemet.

Avancerad justering

iOS-användare kan välja att utföra den avancerade justeringsprocessen, där Sonosappen använder mikrofonen på en iOS-enhet för att utföra en noggrannare justering av din Era 100 eller Era 300. Den avancerade justeringsprocessen är den Trueplayprocess som är tillgänglig på de flesta Sonosprodukter idag.

Starta justeringsprocessen

Sonos-appen för iOS eller Android

1. Gå till menyn Inställningar.
  2. Under Om mitt system, välj din Era 100 eller Era 300.
  3. Under Ljud, välj Trueplay och sedan Trueplayjustering.
  4. Om du använder iOS, välj antingen Snabbjustering eller Avancerad justering för att fortsätta. Användare av Android genomgår automatiskt processen för snabbjustering.
  5. Följ instruktionerna i appen för att slutföra Trueplay-processen.

När din Era 100 eller Era 300 är färdigjusterad kan Trueplayjusteringen slås av och på från samma meny.

Ytterligare information