Tv-krav för Sonos hemmabiohögtalare

De flesta tv-apparater är kompatibla med Sonos hemmabiohögtalare, men vissa kan behöva konfigureras ytterligare eller kanske inte fungerar med Sonos alls. Den här artikeln beskriver några grundläggande krav som behöver uppfyllas för att du ska kunna använda Sonos-högtalare med tv:n.

Om du inte hittar alla de portar eller menyalternativ som nämns nedan, se bruksanvisningen för tv:n eller din externa enhet, eller kontakta tillverkarens support för att få hjälp.

Krav på tv:n

Ray, Playbar och Playbase kräver en tv med en digital optisk ljudutgång.

Arc, Arc SL, Beam och Amp kräver en tv med en HDMI ARC-port för att systemet ska kunna styras med CEC, Amazon Alexa eller Google Assistent. Om tv:n inte har någon HDMI ARC-port kan du ansluta Arc, Beam eller Amp till en digital optisk ljudutgång med den optiska ljudadaptern (medföljer endast Arc och Beam). Om du använder en optisk anslutning kan du inte styra tv:n med CEC eller rösten. Om du stöter på problem som har med HDMI ARC att göra under installationen hittar du användbar information i vår artikel om att felsöka HDMI ARC-fel.

Krav för Dolby Atmos

Sonos Arc, Arc SL och Beam (gen 2) har stöd för uppspelning av Dolby Atmos-ljud via Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD. De måste vara anslutna till HDMI ARC eller HDMI eARC för att kunna spela upp Dolby Atmos-innehåll. Du hittar mer information om att spela upp Atmos-ljud på Sonos i vår artikel om Dolby Atmos.

Krav för surroundljud

Sonos hemmabiohögtalare har stöd för Dolby Digital 5.0- och 5.1-surroundljud. Hemmabiohögtalare med Sonos S2-programvaran kan också avkoda DTS digitalt surroundljud. Kontrollera att tv:n och eventuella enheter från extern källa, som en spelkonsol eller kabelbox, är inställda på ett surroundljudsformat som stöds.

Blu-ray-skivor använder normalt det digitala surroundljudsformatet DTS, som inte stöds av Sonos S1-system. Vissa Blu-ray-spelare och spelkonsoler kan omvandla DTS digitalt surroundljud till ett format som Sonos S1 har stöd för, till exempel Dolby Digital 5.1. Se bruksanvisningen för spelkonsolen eller Blu-ray-spelaren för specifik information och hjälp med inställningar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar till Sonos S2 om du vill spela upp innehåll med DTS digitalt surroundljud.