Anbefalede indstillinger for brug af Sonos på trådløse netværk

Sonos anbefaler en trådløs opsætning til de fleste hjem og små virksomheder. Det er typisk den nemmeste måde at konfigurere og begynde at bruge dit Sonos-system på. Hvis du planlægger at streame til mere end fem rum samtidig, især hvis det er streaming af lyd med høj bithastighed, kan du overveje at kabeltilslutte så mange Sonos-produkter som muligt.

Hvis dine WiFi-enheder ofte har lav signalstyrke eller langsomme netværkshastigheder, vil dine Sonos-produkter sandsynligvis have lignende problemer. Hvis du planlægger at ændre eller opgradere dit netværksudstyr for at forbedre din WiFi-ydelse, anbefaler Sonos typisk en dedikeret router eller et mesh-netværkssystem med WiFi 5 eller højere.

De fleste routere kræver ikke nogen særlig konfiguration for at kunne bruges med Sonos. Der er dog nogle indstillinger, som kan være vigtige:

• Aktivér alle tilstande og bånd, som din router understøtter, op til og med WiFi 6. På den måde sikres kompatibilitet med ældre enheder på dit netværk, og nyere enheder vil oprette forbindelse til den nyeste WiFi-version, som deres hardware understøtter.
  • Aktivér automatisk kanalvalg for 2,4 GHz. Din router vælger den bedste tilgængelige kanal for alle tilsluttede enheder. Dette anbefales kun til trådløse opsætninger.
  • Vælg 20-MHz kanalbredde for 2,4 GHz. Selvom 40 MHz potentielt kan give et større gennemløb, er dette også mere sårbart over for interferens og er som regel ikke nødvendigt.
  • Vælg Alle eller Auto for 5 GHz eller 6 GHz (WiFi 6E)
  • Læs vores artikel om systemkrav for at sikre, at dit trådløse netværk er fuldt kompatibelt med dit Sonos-system.

Enheder, der kører Sonos-appen, skal være tilsluttet det samme WiFi-netværk som Sonos for at kunne oprette forbindelse. Gæstenetværk er ikke kompatible med Sonos.

Netværksudstyr fra din internetudbyder

De fleste internetudbydere (ISP'er) leverer en kombination af modem og router. Selvom dette som regel er fint for de fleste brugere, vil en selvstændig router eller et mesh-system ofte forbedre rækkevidden og ydeevnen, især i større hjem eller hjem med flere brugere.

Hvis du vælger at bruge din egen router eller dit eget mesh-system for at forbedre ydeevnen, anbefales det, at du konfigurerer routeren fra din internetudbyder til at være i bridge-tilstand, hvilket deaktiverer dens WiFi- og routerfunktionalitet og i høj grad reducerer risikoen for at støde på et problem. Spørg din internetudbyder om, hvordan du gør dette med din specifikke enhed.