Reducer trådløs interferens

Denne artikel kan hjælpe dig med at reducere trådløs interferens omkring dine Sonos-produkter. Hvis du mindsker trådløs interferens, kan det hjælpe med problemer såsom lydudfald eller produkter, der forsvinder fra appen.

Trådløs interferens kan forekomme, når to eller flere trådløse enheder konkurrerer om den samme WiFi-plads. Hvis overlappet skaber præstationsproblemer, kan dette hurtigt løses ved at ændre dit netværks trådløse kanal eller ved at flytte Sonos væk fra interferenskilden.

Skift den trådløse kanal

Du kan reducere trådløs interferens ved at ændre den trådløse kanal, som bruges af dit Sonos-system, din router eller begge.

Hvis du ændrer trådløs kanal for både router og Sonos-system, så sørg for, at Sonos ikke er indstillet til den samme kanal som routeren, da det kan bidrage til den trådløse interferens.

Vi anbefaler, at du tester din router eller dit Sonos-system på de trådløse kanaler 1, 6 og 11. Prøv at afspille musik på Sonos, når du har skiftet kanaler, for at se, om præstation er blevet bedre.

Flyt Sonos væk fra andre enheder, der skaber trådløs interferens

Der kan være andre enheder og anden elektronik, der bruger de samme trådløse frekvenser som din router og dit Sonos-system. Hvis du har én eller flere af disse enheder i nærheden, og du har problemer med dit Sonos-system, så sluk midlertidigt for enheden, og tjek, om problemet er løst. Hvis det er tilfældet, så overvej at flytte enheden længere væk fra Sonos-produkterne. Generelt anbefaler vi at anbringe Sonos-produkter mindst 0,5 m væk fra andre elektroniske enheder.

Enheder, der normalt bruger 2,4 eller 5 GHz trådløs

• Trådløse eller DECT-telefoner
  • Trådløse videosendere eller sikkerhedskameraer
  • WiFi-routere, WiFi-extenders og adgangspunkter
  • Trådløse lydsystemer
  • Babymonitorer
  • Trådløst kabel-tv og set-top bokse
  • Hubs til enheder til intelligente hjem

Andre enheder, der kan forårsage interferens

• Visse eksterne monitorer og LCD-displays
  • Mikrobølgeovne (når de er i brug)

Tjek om der er hindringer, der kan reducere det trådløse signal

Visse væg- og overfladematerialer kan absorbere trådløse signaler og være skyld i et mistet signal, der resulterer i uønsket adfærd. Vær opmærksom på de følgende fysiske barrierer, når du opstiller dine Sonos-produkter og andre trådløse enheder, som f.eks. din router, og stil dem et andet sted, hvis det er nødvendigt.

Murstensvægge kan for eksempel hindre et trådløst signal mere end trævægge. Desuden kan et Sonos-produkt, der er anbragt på en metaloverflade, have flere trådløse problemer end et Sonos-produkt, der er anbragt på en træoverflade.

Materialetype

Potentiale for interferens

Træ

Lav

Syntetisk materiale

Lav

Glas

Lav

Vand

Middel

Mursten

Middel

Marmor

Middel

Gipsvæg

Høj

Beton

Høj

Metal

Meget høj