Vaihda reitittimen langatonta kanavaa

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vaihdat reitittimen langatonta 2,4 GHz kanavaa. Seuraavat vaiheet koskevat yleisimpiä reitittimen malleja, mutta suosittelemme, että katsot tarkat ohjeet reitittimen käyttöoppaasta.

Mac-, PC- tai mobiililaitteella

1. Kirjaudu reitittimen asetussivulle kirjoittamalla sen IP-osoitteen verkkoselaimeen tai lataamalla reitittimen mukana toimitetun ohjelmiston. IP-osoite ja kirjautumistiedot löytyvät yleensä reitittimestä. Tämä voidaan tehdä vain, kun olet yhteydessä reitittimen verkkoon WiFi:n tai Ethernet-kaapelin kautta.

2. Etsi langattoman verkon asetukset -sivu ja vaihda langaton kanava 2,4 GHz verkolle. Jos ”Auto”-kanava on käytössä, muista ottaa se pois käytöstä ja määrittää tietty kanava. Suosittelemme kanavien 1, 6 tai 11 käyttöä.

3. Tallenna asetukset. Reititin saattaa käynnistyä uudelleen asetusten tallennuksen aikana.

Jos Sonos-järjestelmäsi on asennettu langattomasti, tarkista myös Sonos-järjestelmän langaton kanava varmistaaksesi, että se ei käytä samaa langatonta kanavaa kuin reititin.

Langattoman kanavan vaihtaminen on vianmääritysvaihe langattomien häiriöiden vähentämiseksi. Jos vaihdat langatonta kanavaa ongelman ratkaisemiseksi, yritä käyttää reititintä kaikilla kolmella suositellulla kanavalla saadaksesi selville, mikä toimii parhaiten.