Valitse langattoman tai kiinteän verkon Sonos-asennus

Sonos voidaan määrittää joko langattomalla tai kiinteällä asennuksella. Tässä artikkelissa käsitellään näiden kahden asennuksen eroja ja suositellaan, kumpi asennus sopii parhaiten järjestelmällesi ja kotiverkollesi. Jos vaihdat asennusten välillä, katso lisätietoja artikkelista, joka käsittelee vaihtoa langattoman ja kiinteän asennuksen välillä.

Langaton asennus

Langattomassa asennuksessa Sonos-tuotteet muodostavat yhteyden kodin WiFi-verkkoon, kuten muutkin kodin langattomat laitteet (älypuhelimet, tabletit, tietokoneet jne.).

Tässä langattomassa Sonos-asennuksessa siniset viivat osoittavat, kuinka langattomat laitteet (kuten Sonos) muodostavat yhteyden suoraan reitittimen WiFi-verkkoon.

Langattoman asennuksen käyttäminen

Käytä langatonta asennusta, jos sinulla on kaikki ne huoneet kattava vahva WiFi-yhteys, joissa haluat Sonosin toimivan.

Kiinteä asennus

Kiinteässä asennuksessa ainakin yksi Sonos-tuotteista pysyy kytkettynä reitittimeen Ethernet-kaapelilla, jotta voidaan muodostaa erillinen, Sonos-järjestelmää varten tarkoitettu langaton verkko. Tämän erillisen verkon ansiosta useimmat Sonos-tuotteet voivat välittää langatonta signaalia muille Sonos-tuotteille. Siten Sonosia voidaan käyttää myös huoneessa, joka on WiFi-verkon kantaman ulkopuolella.

Tässä kiinteässä Sonos-asennuksessa Sonos One yhdistetään reitittimeen Ethernet-kaapelilla. Punaiset viivat esittävät muiden Sonos-tuotteiden välistä langatonta yhteyttä erillisessä, langattomassa Sonos-verkossa.

Kiinteän asennuksen käyttäminen

Käytä kiinteää asennusta, jos kotisi WiFi-verkko on hidas tai epäluotettava, se ei täytä järjestelmävaatimuksiamme tai kata kaikkia huoneita, joissa haluat käyttää Sonosia. Useimmat Sonos-tuotteet voivat käyttää erillistä Sonos-verkkoa, vaikka olisivat asennettu kiinteästi. Tästä poikkeavat tuotteet on lueteltu alla.

Kiinteän asennuksen rajoitukset

Jotkin Sonos-tuotteet eivät salli tai tue erillisen langattoman Sonos-verkon käyttöä, jos ne on yhdistetty Ethernet-kaapelilla.

Kotiteatteri

Kotiteatterin surround-kaiuttimina tai subwoofereina käytettyjä Sonos-tuotteita ei voi käyttää ensimmäisenä kiinteästi asennettuna tuotteena Sonosin langattomassa verkossa.

Tuotteet, jotka eivät tue erillistä langatonta Sonos-verkkoa

Seuraavat tuotteet on yhdistettävä joko langattomasti kodin WiFi-verkkoon tai kiinteästi Ethernet-kaapelilla, jos kyseistä vaihtoehtoa tuetaan.

• Move 2
  • Roam
  • Roam SL