Valitse langattoman tai kiinteän verkon Sonos-asennus

Sonos voidaan määrittää joko langattomalla tai kiinteällä asetuksella. Tässä artikkelissa käsitellään näiden kahden asennuksen eroja ja annetaan suosituksia siitä, mikä asetus sopii parhaiten järjestelmällesi ja kotiverkollesi. Jos vaihdat asetusten välillä, katso lisätietoja artikkelista, joka käsittelee vaihtamista langattoman ja kiinteän asennuksen välillä.

Langaton asennus

Langattomassa asennuksessa Sonos-tuotteesi muodostavat yhteyden kotisi WiFi-verkkoon, kuten muutkin kodin langattomat laitteet (älypuhelimet, tabletit, tietokoneet jne.).

Tässä langattomassa Sonos-asennuksessa siniset viivat osoittavat, kuinka langattomat laitteet (mukaan lukien Sonos) muodostavat yhteyden suoraan reitittimen WiFi-verkkoon.

Langattoman asennuksen käyttäminen

Käytä langatonta asetusta, jos sinulla on vahva WiFi-yhteys, joka kattaa kaikki huoneet, joissa haluat Sonosin toimivan.

Kiinteä asennus

Kiinteässä asennuksessa ainakin yksi Sonos-tuotteistasi pysyy kytkettynä reitittimeen Ethernet-kaapelilla, jotta voidaan muodostaa oma, Sonos-järjestelmää varten tarkoitettu langaton verkko. Lisäksi Sonos-tuotteesi voivat lähettää langatonta signaalia muille Sonos-tuotteille. Silloin Sonos voi toimia myös huoneessa, joka on WiFi-verkon ulottumattomissa.

Tässä kiinteässä Sonos-asennuksessa Sonos One yhdistetään reitittimeen Ethernet-kaapelilla. Punaiset viivat esittävät langatonta yhteyttä muiden Sonos-tuotteiden välillä erillisessä, langattomassa Sonos-verkossa.

Kiinteän asennuksen käyttäminen

Käytä kiinteää asennusta, jos kotisi WiFi-verkko on hidas tai epäluotettava, se ei täytä järjestelmävaatimuksiamme tai kata kaikkia huoneita, joissa haluat käyttää Sonosia.