Google Assistant -komennot eivät toimi Sonosilla

Tästä artikkelista löytyy ohjeita ongelmien ratkaisemiseen, kun Google Assistant ei noudata komentoja*, ei vastaa ollenkaan tai vastaa virheellä. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Ennen kuin aloitat

• Tarkista puheohjatun Sonos-kaiuttimen mikrofonin tilavalo. Jos valo ei pala, ota mikrofoni uudelleen käyttöön napauttamalla mikrofonikuvaketta, ja kokeile komentoa uudelleen. Siirrä kaiutin kauemmaksi seinistä, muista kaiuttimista ja taustamelun lähteistä varmistaaksesi, että Google Assistant kuulee sinut.

• Voit tarkistaa, mitä Google Assistant kuuli osoitteessa http://myactivity.google.com lisäämällä suodattimen Assistant-toiminnolle. Jos Google Assistant ei kuule komentojasi oikein, harkitse laitteen siirtämistä vähentääksesi ympäriltä tulevaa kovaa ääntä, joka voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin puheohjattu Sonos-kaiutin (tai Google Assistant -ohjattava tuote) kuulee sinut.

• Google Assistantiin liitettyä Google-tiliä voidaan käyttää vain yhden Sonos-järjestelmän kanssa kerrallaan. Jos sinulla on toinen Sonos-järjestelmä toisessa sijainnissa, sinun tulee käyttää toista Google-tiliä, mikäli haluat käyttää Google Assistantia molemmissa paikoissa.

Jos sinulla on puheohjatut Sonos-kaiuttimet

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Ota puheohjaus pois käytöstä Sonos-sovelluksessa. Napsauta Asetukset-välilehdeltä kohtaa Palvelut ja Puhe ja valitse Puhe-kohdasta Google Assistant. Valitse Sonos-tuotteiden listasta puheohjattu kaiutin ja napauta kohtaa Poista Google Assistant.
  3. Suorita Google Assistant -asennus loppuun uudelleen Sonos-sovelluksella. Varmista, että Google Assistant -sovellus on kirjautuneena oikealle tilille asennuksen aikana.
  4. Varmista, että kaikki Google Assistantiin lisäämäsi musiikkipalvelut on lisätty myös Sonosiin.
  5. Kun asennus on valmis, kokeile antaa Google Assistantille toinen komento.

Jos sinulla ei ole puheohjattavia Sonos-kaiuttimia

1. Avaa iOS:lle tai Androidille tarkoitettu Google Home -sovellus ja napauta kuvaketta Asetukset jonkin listatun Sonos-tuotteen vieressä.
  2. Napauta Asetukset-näytössä kohtaa Poista linkitys Sonosista. Tämä avaa Lisää laitteita -valikon, jossa voit napauttaa kohtaa Sonos, ja sitten Poista linkitys tiliin.
  3. Kun olet poistanut Sonosin linkityksen, asenna Google Assistant uudelleen Sonos-sovelluksella.
  4. Varmista, että kaikki Google Assistantiin lisäämäsi musiikkipalvelut on lisätty myös Sonosiin.
  5. Kun olet valmis, yritä antaa Sonosille komento Google Assistant -laitteellasi.