Asenna Google Assistant puheohjattuun Sonos-tuotteeseen

Tässä artikkelissa opastetaan, kuinka Google Assistant asennetaan puheohjattuun* Sonos-tuotteeseen. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Voit myös asentaa Google Assistantin Sonosiin muilla laitteilla, kuten Google Homen avulla. Lisätietoja löytyy artikkelistamme, joka käsittelee Google Assistant -laitteen asentamista Sonosin hallintaan.

Google Assistant on saatavana kaikille puheohjatuille Sonos-tuotteille, paitsi Era 100-, Era 300- ja Move 2 -kaiuttimille.

Ennen kuin aloitat

• Tarkista, onko Google Assistant* saatavilla Sonosilla sinun alueellasi. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)
  • Lataa Google Assistant -sovellus mobiililaitteeseesi. Suosittelemme sovelluksen avaamista ja kirjautumista Google-tilille ennen aloittamista.
  • Varmista, että ääniohjattu Sonos-tuote on asennettu ja lisätty Sonos-järjestelmääsi ja että järjestelmässäsi on uusin ohjelmistoversio.

1

Aloita

Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus. Avaa Asetukset-välilehti, valitse Palvelut ja ääni > Lisää palvelu kohdasta Puhe. Valitse Google Assistant ja napauta kohtaa Lisää Sonosiin.

2

Valitse huoneet

Valitse huoneet, jotka haluat asentaa, ja napauta sitten kohtaa Lisää Google Assistant. Kun olet valinnut tuotteesi, sinut ohjataan Google Assistant -sovellukseen.

3

Kirjaudu Sonos-tilillesi

Google Assistant -sovellus kehottaa sinua kirjautumaan Sonos-tilillesi.

4

Asenna kukin Sonos-tuote Google Assistant -sovelluksessa

Google Assistant -sovellus opastaa sinua kaikkien vaiheessa kaksi valitsemiesi tuotteiden asennuksessa. Sinua pyydetään tekemään seuraavaa:

1. Anna Sonos-tuotteelle lupa käyttää Google Assistantia tilisi kanssa.
  2. Valitse huone, jossa laitetta käytetään (olohuone, keittiö jne).
  3. Anna osoite sijaintipohjaisiin palveluihin.
  4. Valitse, haluatko Google Assistant -äänimerkin olevan päällä vai pois päältä, kun sanot "Hei, Google*”. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Merkkiääni on oletusarvoisesti pois käytöstä, mutta voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa.
  5. Lisää musiikkipalveluita ja valitse oletusmusiikkipalvelu.

Kun olet käynyt asennusprosessin läpi kaikkien valittujen tuotteiden kanssa, sinut siirretään takaisin Sonos-sovellukseen.

5

Lisää samat musiikkipalvelut Sonosiin

Varmista, että kaikki Google Assistant -sovellukseen lisäämäsi musiikkipalvelut on lisätty myös Sonos-järjestelmään Sonos-sovelluksessa. Lue lisää artikkelistamme, joka käsittelee musiikkipalvelujen lisäämistä Sonosiin.

6

Käytä Google Assistantia Sonos-tuotteesi kanssa

Kun Google Assistant on asennettu, voit käyttää Google Assistantia Sonosin kanssa.

Tuetut musiikkipalvelut

Jos haluat nähdä käytettävissä olevat musiikkipalvelut, avaa iOS:lle tai Androidille tarkoitettu Assistant-sovellus, napauta profiilikuvaketta päästäksesi tilisi sivuille ja napauta sitten kohtaa Palvelut > Musiikki. Käytettävissä olevat palvelut on lueteltu kohdassa Lisää musiikkipalveluja. Musiikkipalvelujen saatavuus vaihtelee alueittain.

Voit pyytää* Google Assistantia toistamaan musiikkia iHeartRadiosta, TIDALista ja TuneIn Radiosta, jos kyseiset palvelut on jo lisätty Sonos-järjestelmääsi, mutta niitä ei voida lisätä suoraan Google Assistant -sovellukseen. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Sonos ei tällä hetkellä tue Apple Musicin käyttöä Google Assistantin kanssa.