Määritä Google Assistant -laite Sonosin hallitsemista varten

Tämä artikkeli auttaa sinua määrittämään Google Assistant -yhteensopivan laitteen, kuten Google Homen tai Google Home Minin Sonosin hallintaa varten. Kun laite on määritetty, voit käyttää Google Assistantia musiikin toistamiseen Sonosilla, ohittaa kappaleita, keskeyttää toiston, säätää äänenvoimakkuutta ja paljon muuta.

Jos haluat tietää, onko Google Assistant käytettävissä* Sonosilla alueellasi, tutustu artikkeliin Google Assistantin saatavuus Sonosilla. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Voit myös lisätä Google Assistantin suoraan puheohjattuihin* Sonos-tuotteisiin. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Katso lisätietoja artikkelistamme, joka käsittelee Google Assistantin asentamista puheohjattuun Sonos-tuotteeseen.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että Sonos-sovellus on ajan tasalla ja Sonos-järjestelmässä on uusin ohjelmistoversio. Tässä artikkelissa on ohjeita Sonosin päivittämiseen: Kuinka päivität Sonos-järjestelmäsi.

• Lataa Google Assistant -sovellus mobiililaitteeseesi. Suosittelemme sovelluksen avaamista ja kirjautumista Google-tilille ennen aloittamista.

Lisää Google Assistant Sonosiin

1

Aloita

Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus ja napauta Asetukset-välilehteä. Valitse Palvelut> Puhe > Lisää palvelu Puhe-kohdasta ja valitse Google Assistant.

2

Kirjaudu Sonos-tilillesi

Google Assistant -sovellus kehottaa sinua kirjautumaan Sonos-tilillesi. Jos olet unohtanut Sonos-tilin salasanan, voit palauttaa sen täältä: Palauta Sonos-salasana.

3

Lisää musiikkipalveluita ja valitse oletuspalvelu

Jos haluat toistaa musiikkia Sonosilla Google Assistantin avulla, sinun on lisättävä sama musiikkipalvelutili sekä Google Assistantille että Sonosille.

Tarkista lisäämäsi musiikkipalvelut Google Assistant -sovelluksesta napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta ja valitsemalla sitten Palvelut > Musiikki. Voit myös määrittää oletuspalvelun tästä valikosta.

Jos haluat lisätä musiikkipalvelun Sonos-järjestelmääsi, katso artikkelimme, joka koskee musiikkipalvelun lisäämistä Sonosiin

4

Käytä Google Assistantia Sonos-kaiuttimen kanssa

Kun Google Assistant on määritetty, sinulle annetaan esimerkkikomentoja, joita voit testata* Sonosin kanssa varmistaaksesi, että se toimii kunnolla. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Voit myös valita oletuskaiuttimen, jotta sisältö toistetaan aina tietyssä huoneessa ilman, että huoneen nimeä tarvitsee sanoa komennossa.

Lisätietoja Google Assistantin ja Sonosin käytöstä löytyy artikkelistamme, joka käsittelee Sonosin hallintaa Google Assistantin avulla.

Tuetut musiikkipalvelut

Jos haluat nähdä käytettävissä olevat musiikkipalvelut, avaa iOS:lle tai Androidille tarkoitettu Assistant-sovellus, napauta profiilikuvaketta päästäksesi tilisivulle ja valitse sitten Palvelut > Musiikki. Käytettävissä olevat palvelut on lueteltu kohdassa Lisää musiikkipalveluja. Musiikkipalveluiden saatavuus vaihtelee alueittain.

Jotta voit käyttää valitsemaasi musiikkipalvelua Google Assistantin kanssa Sonosilla, sinun on lisättävä se myös Sonos-sovellukseesi. Voit pyytää* Google Assistantia toistamaan musiikkia iHeartRadiosta, TIDALista ja TuneIn Radiosta, jos kyseiset palvelut on jo lisätty Sonos-järjestelmääsi, mutta niitä ei voida lisätä suoraan Google Assistant -sovellukseen.

Apple Musicia ei tällä hetkellä tueta, jos Google Assistantia käytetään Sonosilla. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on vaikeuksia käyttää Google Assistantia Sonosin kanssa, katso lisätietoja vianetsintäartikkelistamme.