Matalaa ääntä surround-kaiuttimista televisiota katsellessa

Tässä artikkelissa kerrotaan siitä, miksi Sonosin surround-kaiuttimet saattavat tuottaa ääntä pienellä äänenvoimakkuudella, kun katsot televisiota.

Mitä on odotettavissa

Sonosin surround-kaiuttimien ääni voi vaihdella katselemasi ohjelman mukaan. Nämä ohjelmatyypit voivat aiheuttaa seuraavia surround-toimintoja:

• Uutiset: Vuoropuhelupainotteinen. Ei juurikaan surround-ääntä.
  • Urheilu: Kuulet sekä katsojien huudot että stadion- tai areenamusiikkia.
  • Komediasarjat: Sarjan tallennusformaatista riippuen voit kuulla jonkin verran surround-ääntä.
  • Toiminta tai draama: Ympäristön äänet, kuten lintujen sirkutus, ruudun ulkopuolinen toiminta, räjähdykset ja taustamusiikki.

Jos surround-kaiuttimien äänenvoimakkuus on aina pieni kaikkia ohjelmia katsottaessa, siirry seuraavaan osioon varmistaaksesi, että surround-kaiuttimesi vastaanottavat oikeaa äänimuotoa.

Säädä äänimuotoa

Surround-kaiuttimien ääni voi vaihdella televisiosta vastaanotetun äänimuodon mukaan.

Tarkista, onko mainittu äänimuoto stereo/PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus tai Dolby TrueHD. Katso, mitä muotoa Sonos vastaanottaa televisiosta lukemalla Sonos-kotiteatterin äänimuodon tarkistamista käsittelevä artikkelimme.

Jos äänimuoto on Stereo/PCM, Sonos vastaanottaa kaksikanavaista ääntä ja tulkitsee, minkä äänen pitäisi mennä surround-takakaiuttimiin. Tämä tarkoittaa, ettet ehkä kuule kovinkaan paljoa surround-ääntä. Varmista, että televisio on määritetty toistamaan sen sijaan Dolby Digital -muotoa. Tarkista television tuotekäsikirjasta tarkat ohjeet muodon vaihtamiseen.

Jos sinulla on Sonos Arc, Arc SL tai Beam (2. sukupolvi), lue artikkelimme, joka käsittelee Dolby Atmosin kuuntelua Sonosilla, ja varmista, että Sonos-tuotteesi on määritelty oikein Dolby Digital -äänen tuottamiseksi.

Lisää surround-kaiuttimien äänenvoimakkuutta

Äänimuodosta riippumatta voit aina säätää surround-äänen äänenvoimakkuutta haluamallesi tasolle.

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Järjestelmä.
  3. Napauta Sonos-kotiteatterituotetta, joka käyttää surround-kaiuttimia. Se näkyy Tuotteet-osiossa seuraavan merkinnän kanssa: ”(+LS+RS)”.
  4. Kohdassa Ääni napauta kohtaa Surround-ääni.
  5. Käytä TV:n äänenvoimakkuuden tason liukusäädintä lisätäksesi surround-kaiuttimien äänenvoimakkuutta.