Asenna Sonos Port

• Mobiililaite vaaditaan

Tässä artikkelissa opastetaan Sonos Portin asennuksessa. Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista löytyy Portin tuotesivulta.

Ennen kuin aloitat

• Aseta Port haluttuun sijaintiin ja kytke siihen virta.

• Portin pienen koon ansiosta kolme yksikköä voi olla rinnan vakiokokoisella 1U-kehikkohyllyllä. Useiden Porttien pinoaminen päällekkäin voi johtaa WiFi-häiriöön ja nostaa käyttölämpötilaa. Varmista, että tuuletus on riittävä ja että Portin lämpötila ei ylitä 40 ºC. Jos Porteissa ilmenee WiFi-häiriöitä, siirrä niitä tai yhdistä ne verkkoon johdolla.

• Lataa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus. Sovellus opastaa asennuksessa.

Asenna uusi Sonos-järjestelmä, jossa on Port

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Napauta kohtaa Luo uusi järjestelmä ja luo uusi Sonos-tili tai kirjaudu sisään Sonos-tilillesi.
  3. Napauta kohtaa Lisää ponnahdusikkunassa, jossa Sonos-tuotteesi näkyvät. Jos käytät Sonos S1 Controller -ohjainta, napauta kohtaa Jatka > Asenna tuotteet.
  4. Asenna Port ja lisää musiikkipalveluita sovelluksen ohjeiden mukaan.

Lisää Port olemassa olevaan Sonos-järjestelmään

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Järjestelmä > Lisää tuote.
  3. Yhdistä Port Sonos-järjestelmään sovelluksen ohjeiden mukaan.

Ongelmia asennuksen aikana?

Jos Sonos Portin yhdistämisessä on ongelmia asennuksen aikana, tutustu artikkeliin Tuotetta ei löydy.

Port-äänitulojen ja -lähtöjen kytkeminen

Äänitulot

Portilla on analogisten RCA-tulojen sarja, jonka avulla voit liittää laitteita, kuten levy- tai CD-soittimia. Kytke ulkoisen äänilaitteen RCA-kaapeli Portin RCA-tuloon, jossa on merkintä IN. Lue lisää artikkelistamme, joka käsittelee linjatulon käyttöä Sonosilla.

Äänilähdöt

Varmista ennen musiikin toistamista, että vahvistin tai vastaanotin käyttää tuloliitäntää, johon Port liitetty. Jso sinulla on vaikeuksia saada ääntä kuuluviin näiden ohjeiden noudattamisen jälkeen, katso lisätietoja artikkelistamme Vianetsintä, ei ääntä Portista.

RCA

Liitä RCA-kaapelin toinen pää Portin RCA-lähtöön, joka on merkitty OUT ja kytke toinen pää vahvistimen tai vastaanottimen RCA-tuloon.

Digitaalinen koaksiaalikaapeli

Liitä digitaalisen koaksiaalikaapelin toinen pää Portin lähtöön, joka on merkitty DIGITAL OUT ja kytke toinen pää vahvistimen tai vastaanottimen digitaaliseen koaksiaalituloon.

12 V laukaisin

Portissa on 12 voltin lähtö, jonka nimellisvirta on 200 mA ja joka voidaan liittää vahvistimeen, jolla on 12 voltin laukaisintulo. Tämä herättää vahvistimen lepotilasta, kun musiikkia aletaan toistaa, mikä lyhentää vahvistimen aktivoitumisaikaa ja nopeuttaa toiston alkamista kaiuttimista.

Linjalähtötasot

Voit muuttaa Portin äänenvoimakkuuden hallintaa käyttämällä Linjalähtötasot-asetuksia.

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Avaa  Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Järjestelmä.
  3. Valitse huone, jossa Port tai Connect sijaitsee.
  4. Napauta kohtaa Linjalähtötasot ja valitse yksi vaihtoehdoista.

Kiinteä

Aseta Portin linjalähtötasoksi Kiinteä, jos haluat säätää äänenvoimakkuutta yksinomaan vahvistimesta tai vastaanottimesta. Et voi käyttää Sonos-sovellusta äänenvoimakkuuden tai äänikorjausasetusten säätämiseen.

Muuttuva

Kun Portin linjalähtötason asetuksena on Muuttuva, voit säätää äänenvoimakkuutta Sonos-sovelluksella.

Välitys

Kun Portin linjalähtötason asetuksena on Välitys, Portin äänenvoimakkuus on kiinteä, ja se lähettää äänenvoimakkuuden komennot vahvistimille, jotka tukevat välitystä. Voit säätää äänenvoimakkuutta Sonos-sovelluksen avulla, yleisellä kaukosäätimellä tai ääniohjauksella, jos puheavustus* on käytössä. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)