Styr Sonos med Amazon Alexa

Denne artikkelen forklarer hvordan du styrer Sonos-anlegget med Amazon Alexa. Se artikkelen om konfigurering av Amazon Alexa på Sonos hvis du ikke har konfigurert den allerede.

Grunnleggende kommandoer

Amazon Alexa på Sonos gjør at du kan bruke grunnleggende avspillingskommandoer som spill av, sett på pause, hopp til neste og volum opp/ned. Du finner mer konkrete eksempler på avspillingskommandoer på Sonos-ferdighetssiden. Nedenfor finner du noen tips for å styre Sonos med Amazon Alexa:

• Når du ber Alexa om å spille av musikk, vil den begynne å spille av musikk fra standardmusikktjenesten din.
  • Du kan også velge en foretrukket høyttaler når du konfigurerer en Alexa-smarthjemgruppe, slik at innholdet bestandig spilles av i et spesifikt rom uten at du sier romnavnet.
  • For stereopar med stemmeaktiverte Sonos-høyttalere, vil begge høyttalerne aktivere mikrofonene sine og svare på kommandoer.

TV-kommandoer

Amazon Alexa kan styre TV-en din hvis du har et Sonos-produkt som er koblet til TV-en din via HDMI-ARC. Her er noen kommandoer du kan bruke med TV-en din:

• «Alexa, slå på/av TV-en.»
  • «Alexa, skru opp volumet på TV-en.»
  • «Alexa, sett modus til TV.»
  • «Alexa, bytt til taleforbedringsmodus i stuen.»
  • «Alexa, bytt til Nattmodus i stuen.»

Støttes ikke for øyeblikket

• Spille av sanger basert på teksten
  • Slik konfigurerer du Sonos-alarmer og innsovningsfunksjoner.
  • Tommel opp/ned gitt med stemmen blir ikke vist i Sonos-appen.
  • Stemmeanrop
  • Hviskemodus
  • Drop In
  • Spille av sanger fra Sonos-musikkbiblioteket

Hvis du har problemer med å bruke Alexa sammen med Sonos, se artikkelen vår om feilsøking for mer hjelp.