Konfigurer en Amazon Alexa-enhet for å styre Sonos

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å konfigurere en enhet som er aktivert for Amazon Alexa, slik som Echo eller Echo Dot, for å styre Sonos. Du kan også legge til Amazon Alexa direkte på din stemmeaktiverte Sonos-høyttaler. Se artikkelen vår om konfigurasjon av Amazon Alexa med en stemmeaktivert Sonos-høyttaler for å finne ut hvordan det gjøres.

Før du begynner

• Last ned Amazon Alexa-appen og konfigurer Amazon Alexa-enheten. Alle enheter som er aktivert for Amazon Alexa, kan kontrollere Sonos så sant Sonos-ferdigheten er aktivert.

1

Aktiver Sonos-ferdigheten

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til fanen Innstillinger, trykk på Tjenester og stemme > Legg til en tjeneste > Amazon Alexa > Legg til Amazon Alexa.
  3. Etter at du har blitt ledet videre til Alexa-appen, trykk på «Aktiver for bruk» for å logge på Sonos-kontoen din og aktivere Sonos-ferdigheten.

2

Oppdag enheter i Alexa-appen

Etter at Sonos-ferdigheten er aktivert, vil Alexa-appen be deg om å oppdage enheter. Alexa må gå gjennom denne oppdagelsesprosessen slik at den kjenner til navnene som du har gitt Sonos-produktene dine. Du kan også be Alexa om å oppdage enheter ved å si «Alexa, oppdag mine enheter.»

3

Hvordan bruke Amazon Alexa med Sonos

Etter at Alexa er konfigurert, kan du prøve noen kommandoer for å spille av musikk på Sonos, for å være sikker på at den virker som den skal. Du kan også konfigurere noen Alexa-grupper for en mer sømløs opplevelse.

Hvis du har problemer med å bruke Amazon Alexa sammen med Sonos, se artikkelen vår om feilsøking for mer hjelp.

Musikktjenester som støttes

Du kan se hvilke musikktjenester som er tilgjengelig på Alexa i Alexa-appen, under Innstillinger > Musikk. Trykk på knappen Koble til ny tjeneste for å se listen over tilgjengelige tjenester. Så snart en tjeneste er lagt til, kan du velge en standardtjeneste ved å trykke på Standardtjenester.

Du kan fremdeles bruke Alexa for å styre avspilling på Sonos når du spiller av fra en tjeneste, selv om den ikke støttes direkte av Alexa.