Forbedre Sonos-produktets Wi-Fi-forbindelse

Når Sonos er koblet til ruterens Wi-Fi-nettverk, vil Sonos-appen vise styrken på Wi-Fi-signalet for hvert produkt i fanen Innstillinger. Denne artikkelen viser trinnene du kan prøve for å forbedre Wi-Fi-forbindelsen hvis produktets signalstyrke er lav.

Slik finner du detaljert nettverksinformasjon

I Sonos-appen kan du se detaljert nettverksinformasjon for hvert produkt som er koblet til ruterens Wi-Fi-nettverk. Artikkelen Slik forstår du siden Nettverksdetaljer i Sonos-appen viser deg hvordan du kommer til denne siden, og hvordan du skal lese informasjonen som står på den.

Merk at indikatoren for trådløs signalstyrke og siden med nettverksdetaljer ikke vil vises for Sonos-produkter i en kablet konfigurering, produkter som brukes som surroundhøyttalere i et hjemmekinoanlegg eller subwoofere, eller en Sonos Move når den er i Bluetooth-modus.

Slik forbedrer du Wi-Fi-forbindelsen

Hvis Sonos-appen viser et produkt med svak tilkobling, kan du forbedre den ved å gå gjennom trinnene nedenfor. Du kan kontrollere både indikatoren for signalstyrke og SNR-verdien i siden Nettverksdetaljer for å bekrefte at produktets signalstyrke blir bedre.

Kontroller avstanden fra produktet til Wi-Fi-nettverket

Hvis et produkt er for langt fra Wi-Fi-nettverket, kan det føre til lav signalstyrke. Dette er vanlig med bærbare produkter som Move eller Roam når de brukes utendørs. Prøv å flytte produktet nærmere ruteren eller nærmeste tilgangspunkt og se om signalet blir bedre.

Reduser kilder til trådløse forstyrrelser

Overbelastede trådløse nettverk kan redusere signalstyrken for tilkoblede produkter. Se etter vanlige kilder til trådløse forstyrrelser eller hindringer som kan redusere det trådløse signalet.

Vurder ruterens plassering

Når det er mulig, bør ruteren plasseres sentralt i hjemmet for å bidra til å gi jevn dekning i hele rommet. Plassert ruteren åpent, for eksempel på en skranke eller hylle i stedet for inni et kabinett eller skap, og unngå å sette enheter oppå eller like ved siden av ruteren.

Oppgrader ruteren

Hvis du har problemer med flere enheter i hjemmet, vurder om det er på tide å oppgradere til en ruter som vil gi bedre dekning. Større rom kan ha nytte av et mesh-nettverk.