Anbefalte innstillinger for å bruke Sonos på trådløse nettverk

Sonos anbefaler en trådløs konfigurering for de fleste brukere i hjem og små bedrifter. Dette er vanligvis den enkleste måten for å konfigurere og begynne å bruke Sonos-anlegget. Hvis du planlegger å strømme til mer enn fem rom samtidig, spesielt hvis du strømmer lyd med høy bithastighet, vurder å kable så mange Sonos-produkter som mulig.

Hvis de trådløse enhetene dine ofte har lav signalstyrke eller trege nettverkshastigheter, vil Sonos-produktene sannsynligvis støte på lignende problemer. Hvis du planlegger å endre eller oppgradere nettverksutstyret for å forbedre Wi-Fi-ytelsen, anbefaler Sonos vanligvis en egen ruter eller mesh-nettverkssystem med Wi-Fi 5 eller høyere.

De fleste rutere krever ikke noen spesiell konfigurering for bruk med Sonos. Det er imidlertid en del innstillinger som kan være viktige:

• Aktiver alle moduser og bånd som ruteren støtter, opp til og inklusive Wi-Fi 6. Dette vil sikre bakoverkompatibilitet med eldre enheter på nettverket, og nyere enheter vil koble seg til den nyeste Wi-Fi-versjonen som støttes av maskinvaren.
  • For 2,4 GHz aktiverer du automatisk kanalvalg. Ruteren vil velge den beste tilgjengelige kanalen for alle tilkoblede enheter. Dette anbefales bare for trådløse konfigureringer.
  • Velg en kanalbredde på 20 MHz for 2,4 GHz. Selv om 40 MHz potensielt kan gi høyere datahastighet, er den også mer utsatt for forstyrrelser og er vanligvis ikke nødvendig.
  • For 5 GHz eller 6 GHz (WiFi 6E) velger du All (alle) eller Auto (automatisk).
  • Se artikkelen om systemkrav for å sikre at det trådløse nettverket er fullstendig kompatibelt med Sonos-anlegget.

Enheter som kjører Sonos-appen, må kobles til samme Wi-Fi-nettverket som Sonos for å kunne koble seg til. Gjestenettverk er ikke kompatible med Sonos

Nettverksutstyr fra ISP-leverandøren

De fleste leverandører av internett (ISP-er) leverer et kombinert modem og ruter. Selv om dette vanligvis er fint for de fleste brukere, vil en frittstående ruter eller et mesh-system ofte gi bedre rekkevidde og ytelse, spesielt for hjem med flere brukere eller større grunnflate.

Hvis du velger å bruke din egen ruter eller mesh-system for ytelsesgrunner, anbefales det at du konfigurerer ruteren fra ISP-leverandøren til bromodus, som deaktiverer Wi-Fi- og ruterfunksjonaliteten i den og reduserer betydelig sjansen for at det oppstår problemer. Snakk med ISP-leverandøren for instruksjoner om hvordan du gjør dette for din spesifikke enhet.