Anbefalte innstillinger for å bruke Sonos med Ethernet-nettverk

Sonos anbefaler en trådløs konfigurering for de fleste hjem og små bedrifter. I noen tilfeller kan det imidlertid være bedre å koble Sonos-produkter til nettverket via Ethernet:

• Et hjem med en større grunnflate eller en middels til stor bedrift, spesielt hvis det finnes områder der Wi-Fi er upålitelig eller utilgjengelig.
  • Et overfylt område med store mengder trådløs forstyrrelse som forstyrrer bruken av Wi-Fi.
  • Et ofte forekommende behov for å strømme lyd til seks eller flere rom samtidig, spesielt når det strømmes lyd med høy bithastighet.

I situasjonene over kan det å koble til Sonos-produkter via Ethernet gi en mer pålitelig opplevelse. Når Sonos-produkter skal kobles til med kabel, er det noen hensyn å ta:

• Fast kabling av ethvert Sonos-produkt med en innebygget Ethernet-port vil endre hele Sonos-anlegget til en kablet konfigurering, der Sonos oppretter et eget trådløst nettverk som er adskilt fra det trådløse hjemmenettverket. I en kablet konfigurering vil Sonos-produkter som ikke har en innebygget Ethernet-port, fortsette å bruke det trådløse hjemmenettverket.
  • Når denne konfigureringen velges, kable så mange Sonos-produkter som mulig til hjemmenettverket for å redusere den trådløse trafikken.
  • Sonos-produkter bør bare kables tilbake til en ruter eller svitsj. Ikke bruk åpne Ethernet-forbindelser på tilgangspunkter for Wi-Fi eller signalforsterkere, med mindre disse enhetene også er koblet tilbake til nettverket via Ethernet. Ikke bruk EoP-enheter (Ethernet over strømnettet).
  • Du vil måtte konfigurere ruterens Wi-Fi og Sonos trådløst nettverk slik at de bruker forskjellige kanaler for å forhindre forstyrrelser.
  • For eventuelle rom med et hjemmekinoanlegg, anbefales det å kable hjemmekinoanleggets primærenhet før du kabler noen av surroundsatelittene.