Konfigurer en Google Assistent-enhet for å styre Sonos

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å konfigurere en enhet som er aktivert for Google Assistent, slik som Google Home eller Google Home Mini, for å styre Sonos. Etter konfigureringen kan du bruke Google-assistenten til å spille av musikk på Sonos, hoppe over sanger, sette avspillingen på pause, justere volumet og mer.

For å finne ut om Google-assistenten er tilgjengelig på Sonos i din region, se artikkelen Tilgjengeligheten av Google Assistent på Sonos..

Du kan også legge til Google Assistent direkte på de stemmeaktiverte Sonos-produktene dine. For mer informasjon, se artikkelen vår om å konfigurere Google Assistent på et stemmeaktivert Sonos-produkt.

Før du begynner

• Kontroller at Sonos-appen er oppdatert og at Sonos-systemet ditt bruker den nyeste programvareversjonen. Finn ut hvordan du oppdaterer Sonos i denne artikkelen: Slik oppdaterer du Sonos-anlegget.

• Last ned Google Assistent til mobilenheten din. Vi anbefaler at du åpner appen og logger på Google-kontoen din før du begynner.

Legg til Google-assistenten i Sonos

1

Kom i gang

Trykk på fanen Innstillinger i Sonos-appen for iOS eller Android. Under Stemme velger du Tjenester > Legg til en tjeneste og så velger du Google Assistent.

2

Logg på Sonos-kontoen

Google-assistenten vil be deg om å logge deg på Sonos-kontoen. Hvis du har glemt passordet til Sonos-kontoen, kan du tilbakestille den her: Tilbakestill Sonos-passordet ditt.

3

Legg til musikktjenester og velg en standardtjeneste.

For å spille av musikk på Sonos fra Google-assistenten, må du legge til den samme musikktjenestekontoen både på Google-assistenten og på Sonos-systemet ditt.

Åpne Google Assistent-appen og kontroller hvilke musikktjenester du har lagt til ved å trykke på profilikonet øverst til høyre. Så velger du Tjenester > Musikk. Du kan også stille inn standardtjenesten din fra denne menyen.

For å legge til en musikktjeneste i Sonos-systemet ditt, se artikkelen Hvordan legge til en musikktjeneste til Sonos.

4

Bruk Google-assistenten med Sonos-høyttaleren din

Etter at Google-assistenten er konfigurert vil du få noen eksempler på kommandoer som du kan prøve på Sonos, for å være sikker på at den virker som den skal. Du kan også velge en standardhøyttaler slik at innholdet bestandig spilles av i et spesifikt rom, slik at du ikke må nevne romnavnet i kommandoen.

Du kan lese mer om hvordan du bruker Google-assistenten og Sonos sammen i artikkelen Styr Sonos med Google Assistent.

Musikktjenester som støttes

Du kan bruke følgende musikktjenester med Google Assistent på Sonos:

• Deezer
  • Tidal
  • Spotify
  • YouTube Music

Du kan be Google-assistenten om å spille av musikk fra de følgende tjenestene på Sonos, men de kan ikke legges direkte til i Google Assistent-appen:

• iHeartRadio
  • TIDAL
  • TuneIn Radio