Konfigurere en Google Assistent-enhet for å styre Sonos

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å sette opp en enhet med Google Assistent, som en Google Home eller Google Home Mini, for å styre Sonos. Når den er satt opp, kan du bruke Google Assistent til å spille musikk på Sonos, hoppe over sanger, pause avspillingen, justere volumet og mer.

For å finne ut om Google Assistent er tilgjengelig på Sonos i din region, sjekk vår artikkel tilgjengeligheten til Google Assistent på Sonos.

Du kan også legge til Google Assistent direkte på dine stemmeaktiverte Sonos-produkter. For mer informasjon, se vår artikkel om oppsett av Google Assistent på et stemmeaktivert Sonos-produkt.

Før du begynner

• Sørg for at Sonos-appen din er oppdatert og at Sonos-anlegget kjører den nyeste programvareversjonen. Lær hvordan du oppdaterer Sonos i denne artikkelen: Hvordan oppdatere Sonos-anlegget ditt.
  • Last ned Google Assistent-appen til din mobile enhet. Vi anbefaler at du åpner appen og logger inn på din Google-konto før du begynner.

Legg til Google Assistent i Sonos

Sonos-appversjon 80.0

Google Assistent er for øyeblikket ikke tilgjengelig for å legge til Sonos-systemer ved bruk av den nyeste Sonos-appen for Android, men den vil returnere i en fremtidig oppdatering. Du kan fortsatt legge til Google Assistent i Sonos ved bruk av Sonos-appen for iOS.

1

Kom i gang

Åpne Sonos-appen for iOS eller Android og naviger til innstillingene for stemmeassistent for å legge til Google Assistent.

• Sonos-app: Gå til Innstillinger menyen og velg Administrer ved siden av Mitt System. Velg Stemmeassistenter, deretter velger du Legg til en stemmeassistent.
  • Sonos S1 Controller-appen: Fra Innstillinger fanen, velg Tjenester & Stemme, deretter velger du Legg til en tjeneste.

Når du blir bedt om det, velg Google Assistent fra listen.

2

Logg inn på din Sonos-konto

Google Assistent-appen vil be deg om å logge inn på din Sonos-konto. Hvis du har glemt passordet til Sonos-kontoen din, kan du tilbakestille det her: Tilbakestill ditt Sonos-passord.

3

Legg til musikktjenester og velg en standard

For å spille musikk til Sonos ved hjelp av Google Assistent, må du legge til samme musikktjenestekonto på både Google Assistent og Sonos.

I Google Assistent-appen kan du sjekke hvilke musikktjenester du har lagt til ved å velge profilikonet ditt øverst til høyre, deretter velge Musikk. Du kan også sette din standardtjeneste fra denne menyen.

For å legge til en musikktjeneste til ditt Sonos-system, se vår artikkel Hvordan legge til en musikktjeneste på Sonos.

4

Bruk Google Assistent med din Sonos-høyttaler

Etter at Google Assistent er satt opp, vil du få noen eksempelkommandoer for å teste med Sonos for å sikre at det fungerer ordentlig. Du kan også velge en standardhøyttaler slik at innholdet alltid spilles i et spesifikt rom uten å si romnavnet i kommandoen.

For å lære mer om å bruke Google Assistent og Sonos sammen, se vår artikkel Styr Sonos med Google Assistent.

Støttede musikktjenester

For å se tilgjengelige musikktjenester, åpne Assistent-appen for iOS eller Android, velg profilikonet ditt for å komme til kontosiden din, og deretter velg Musikk. Tilgjengelige tjenester er oppført under Flere musikktjenester. Tilgjengeligheten av musikktjenester vil variere etter region.

For å bruke den valgte musikktjenesten din med Google Assistent på Sonos, må du også legge den til i Sonos-appen din. Du kan be Google Assistent om å spille musikk fra iHeartRadio, TIDAL og TuneIn Radio på Sonos hvis de er tilgjengelige i din region, men de kan ikke legges direkte til i Google Assistent-appen din.