Konfigurasjon av Sonos Arc

• Mobilenhet er påkrevd
  • Sonos S2 er påkrevd

Denne artikkelen hjelper deg i gang med konfigurasjonen av Sonos Arc eller Arc SL1. Vi sørger også for at du er riktig tilkoblet for Dolby Atmos, og viser deg hvordan du legger til en stemmeassistent. Du finner mer informasjon om produktfunksjoner og -spesifikasjoner på produktsiden for Arc.

Før du begynner

• Last ned Sonos-appen for iOS eller Android. Arc må konfigureres med Sonos-appen før den kan spille av TV-lyd. Merk at Sonos Arc krever Sonos S2-appen. Den kan ikke konfigureres med Sonos S1 Controller-appen.
  • Sett Arc der du vil ha den, og koble den til strøm.
  • Ha HDMI-kabelen som følger med og den optiske lydadapteren klar i nærheten. Sonos-appen vil lede deg gjennom hvilke kabler og porter du skal bruke når du kobler Arc til TV-en din.

Konfigurere et nytt Sonos-system med Arc

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Trykk på Konfigurere et nytt system, og opprett eller logg på Sonos-kontoen din.
  3. Trykk på Legg til på hurtigmeldingen som viser Sonos-produktet ditt.
  4. Følg trinnene i appen for å konfigurere Arc og legge til musikktjenester.

Legge til Arc i et eksisterende system

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til fanen Innstillinger, og trykk på System > Legg til produkt.
  3. Følg trinnene i appen for å koble Arc til Sonos-systemet.

Problemer under konfigurering?

Hvis det er vanskelig å koble til Sonos Arc under konfigureringen, se artikkelen vår om feilen «Fant ikke produktet» for mer hjelp.

Lytt til Dolby Atmos på Arc

Arc må kobles til TV-ens HDMI ARC-inngang for å spille av Dolby Atmos-innhold. Hvis Arc mottar et Atmos-signal, vil vi vise det i Sonos-appen, både på skjermen «Spiller nå» og inne i innstillingsdelen av appen. For mer informasjon, se artikkelen spill av Dolby Atmos på Sonos.

Styr Arc med stemmen

Når Sonos Voice Control, Amazon Alexa eller Google Assistent er blitt lagt til Arc, kan du bruke stemmen for å slå TV-en av og på og justere TV-volumet. Det er ikke mulig å konfigurere stemmetjenester på Arc SL, fordi den ikke har en mikrofon. Du kan likevel styre Arc SL med Sonos Voice Control, Amazon Alexa eller Google Assistent hvis du har et annet stemmeaktivert Sonos-produkt.

For å bruke disse kommandoene, må Arc kobles til TV-ens HDMI-ARC- eller HDMI-eARC-inngang og TV-en må ha HDMI-CEC aktivert. Stemmekommandoer for å slå TV-en av og på vil ikke fungere hvis Arc er koblet til med en optisk adapter.

Arc kan også kobles til Alexa-aktiverte enheter for videostrømming, f.eks. Fire TV. Du kan lese mer i artikkelen om hvordan konfigurere Fire TV med Sonos Arc.

1Arc SL selges kun på Costco.