Lijningang gebruiken op Sonos

In dit artikel vind je informatie over de lijningang en hoe je hem gebruikt op je Sonos-systeem. Lijningang is een audio-ingang die beschikbaar is op sommige Sonos-producten waardoor je een apparaat kunt aansluiten met een audio-uitgang (zoals een cd-speler of platenspeler) om via je Sonos-systeem af te spelen.

Sonos-producten met een lijningangspoort

Kies uit de onderstaande opties het Sonos product dat je het wilt gebruiken met lijningang:

Lijningang afspelen

Als je een apparaat heb aangesloten op de lijningangspoort op je Sonos-product, kun je lijningangsaudio afspelen met de Sonos-controller.

iOS of Android:

1. Ga naar het tabblad Kamers en tik op de kamer of groep die je lijningangsaudio wilt laten afspelen.
  2. Ga naar het menu Bladeren en tik op Lijningang.
  3. Tik op het bronapparaat om het afspelen te starten.

macOS of Windows:

1. Ga naar het venster Systeem en klik op de kamer of groep die je lijningangsaudio wilt laten afspelen.
  2. Ga naar het scherm Een muziekbron selecteren en klik op Lijningang.
  3. Klik op het bronapparaat om het afspelen te starten.

Lijningangsinstellingen en audiocompressie aanpassen

Hoe je de lijningangsinstellingen kunt configureren, lees je in onze artikelen over het aanpassen van lijningangsinstellingen en audiocompressie.