Felkod 9 vid uppdatering av Sonos

Felkod 9 visas när det inte går att nedgradera Sonossystemets programvara.

Det här felet kan uppstå när Sonos S1 Controller-appen försöker genomföra en uppdatering för ett Sonossystem som innehåller både produkter som använder S1-programvaran och produkter med S2-programvaran. För att åtgärda problemet kan du antingen ta bort S1-produkterna från ditt system eller nedgradera S2-produkterna till S1.

Använd produktborttagningsverktyget för att återställa dina S1-produkter och ta bort dem från systemet. De här produkterna kan sedan installeras som ett separat Sonos S1-system.

För att nedgradera S2-produkterna till S1, följ anvisningarna i vår artikel om nedgraderingsprocessen och lägg sedan till dem i systemet igen med S1-appen.

Felkod 9 kan också visas när du slutar använda ett betaprogram från Sonos och produkterna ska övergå till att använda den allmänna versionen av programvaran. Om du ser den här felkoden när du har lämnat ett betaprogram ber vi att du kontaktar Sonos kundtjänst för att få hjälp.