Fel under nätverkstest när produkter tas bort

Som del av produktborttagningsprocessen genomförs ett nätverkstest. Testet kontrollerar att ditt Sonos-system kommer att kunna ansluta till nätverket när de valda Sonos-produkterna tagits bort. Om testet misslyckas betyder det att vissa av dina Sonos-produkter kan drabbas av anslutningsproblem när borttagningen är klar.

Nätverkstestet kan misslyckas om några av dina produkter står för långt från routern för att kunna upprätta en tillförlitlig anslutning eller om det finns störningar i nätverket. Du kan slutföra borttagningsprocessen även om nätverkstestet misslyckas.

Om Sonos-systemet får problem när borttagningen är utförd kan nedanstående åtgärder hjälpa dig att säkerställa att systemet förblir stabilt.

Flytta Sonos-produkter närmare routern

När borttagningsprocessen är klar kan det hända att vissa Sonos-produkter får svårt att upprätthålla anslutningen till det trådlösa nätverket. Prova att flytta produkterna närmare routern för att förhindra anslutningsproblem.

Eliminera alla signalstörningar

Störningar i trådlösa nätverk kan leda till problem som att Sonos-produkter försvinner från appen eller avbrott i ljudet. I vår artikel om att minska störningar i trådlösa nätverk hittar du information om hur du kan undvika störningar genom att byta trådlös kanal eller flytta Sonos längre från vissa typer av elektronisk utrustning.

Koppla en Sonos-produkt till routern med en kabel

Om Sonos-systemet har svårt att ansluta till Wi-Fi-nätverket kan du koppla en Sonos-produkt till routern för att göra ditt Sonos-system till en trådbunden installation. Detta skapar ett dedikerat Wi-Fi-nätverk som bara används av Sonos-produkterna. Läs mer om hur detta fungerar i vår artikel om att välja mellan trådlös och trådbunden installation.