Installera en enhet med Google Assistent för att styra Sonos

Den här artikeln hjälper dig att installera en enhet med Google Assistent, som Google Home eller Google Home Mini, för att styra Sonos. När den väl har installerats kan du använda Google Assistent för att spela upp musik på Sonos, hoppa över låtar, pausa uppspelningen, justera volymen och mycket mer.

Du hittar information om när Google Assistent blir tillgängligt på Sonos i ditt land i artikeln Google Assistents tillgänglighet på Sonos.

Du kan även lägga till Google Assistent direkt på en röstaktiverad Sonos-produkt. Du hittar mer information i vår artikel om att installera Google Assistent på en röstaktiverad Sonos-produkt.

Innan du börjar

• Kontrollera att din Sonos-app har uppdaterats och att Sonos-systemet använder den senaste programversionen. Läs mer om hur du uppdaterar Sonos i den här artikeln: Så här uppdaterar du Sonos-systemet.

• Ladda ner Google Assistent-appen till din mobiltelefon eller surfplatta. Vi rekommenderar att du öppnar appen och loggar in på ditt Google-konto innan du börjar.

Lägg till Google Assistent på Sonos

Sonosappen, version 80.0
Google Assistent kan just nu inte läggas till på Sonossystem via den senaste Sonosappen för Android, men den här funktionen kommer att bli tillgänglig igen i en kommande uppdatering. Det går fortfarande att lägga till Google Assistent på Sonos med Sonosappen för iOS.

1

Kom igång

Öppna Sonos-appen för iOS eller Android och navigera till dina inställningar för röstassistenter för att lägga till Google Assistent.

• Sonos-appen: Gå till menyn Inställningar och välj Hantera bredvid Mitt System. Välj Voice Assistants, välj sedan Lägg till en röstassistent.
  • Sonos S1 Controller-appen: Från fliken Inställningar, välj Tjänster & Röst, välj sedan Lägg till en tjänst.

När du blir tillfrågad, välj Google Assistent från listan.

2

Logga in på ditt Sonos-konto

Google Assistent-appen ber dig logga in på ditt Sonos-konto. Om du har glömt lösenordet till ditt Sonos-konto kan du återställa det här: Återställ lösenordet till Sonos-kontot.

3

Lägg till musiktjänster och välj vilken tjänst som ska användas som standard

Du måste lägga till samma musiktjänstkonto i både Google Assistent och ditt Sonos-system för att kunna spela upp musik på Sonos via Google Assistent.

Kontrollera vilka musiktjänster du har lagt till i Google Assistent-appen genom att trycka på profilikonen högst upp till höger och välja Tjänster > Musik. Du kan även ange vilken musiktjänst som ska användas som standard i den här menyn.

Du hittar information om hur du lägger till en musiktjänst i Sonos-systemet i artikeln Så här lägger du till en musiktjänst till Sonos.

4

Använd Google Assistent med en Sonos-högtalare

När Google Assistent har konfigurerats får du några exempel på kommandon att prova tillsammans med Sonos, för att kontrollera att allting fungerar som det ska. Du kan också välja en standardhögtalare så att innehåll alltid spelas upp i ett visst rum, utan att du behöver säga rumsnamnet i kommandot.

Du hittar mer information om hur du använder Google Assistent med Sonos i artikeln Styr Sonos med Google Assistent.

Musiktjänster som stöds

Du kan använda dessa musiktjänster med Google Assistent på Sonos:

• Pandora
  • Spotify
  • YouTube Music

Du kan be Google Assistent spela upp musik från dessa tjänster på Sonos, men de kan inte läggas till direkt i Google Assistent-appen:

• iHeartRadio
  • TIDAL
  • TuneIn Radio