Installera Sonos Amp

• Mobil enhet krävs

Den här artikeln guidar dig genom installationen av Sonos Amp. Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer på produktsidan för Amp.

Innan du börjar

• Placera Amp på önskad plats och anslut den till ett eluttag.
  • Ladda ner Sonos-appen för iOS eller Android. Appen guidar dig genom installationsprocessen.

Installera ett nytt Sonos-system med Amp

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och skapa sedan ett nytt Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Lägg till i det popupfönster som innehåller din Sonos-produkt. Om du använder Sonos S1 Controller, tryck på Fortsätt > Installera produkter.
  4. Följ anvisningarna i appen för att installera Amp och lägga till musiktjänster.

Lägg till Amp i ett befintligt Sonos-system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att lägga till Amp i Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Sonos Amp inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Använd Amp med hemmabion

För att använda Sonos Amp som tv-högtalare väljer du Som främre högtalare för tv:n eller Som surroundhögtalare för tv:n när du får frågan ”Hur vill du använda Sonos Amp?” under installationen. Observera att SUB-utgången och linjeingången på Amp är inaktiverade när Amp används som surroundhögtalare för tv:n.

Kontrollera att tv:n har stöd för HDMI ARC om du planerar att använda Amp som främre högtalare för tv:n. Om tv:n inte har någon HDMI ARC-port behöver du en optisk ljudadapter för att kunna slutföra tv-installationen.

Du kan använda två Amp i en hemmabio: den ena som främre högtalare till tv:n och den andra som surroundhögtalare. Observera att om du använder två Amp på det här sättet så finns det vissa begränsningar för hur de kan kabelanslutas till nätverket.

Se vår artikel om att lägga till surroundhögtalare för att läsa mer om hur du lägger till Amp som surroundhögtalare till tv:n.

Ljudingångar och ljudutgångar

Anslut högtalare

Vi rekommenderar att du använder en högtalarkabel med en dimension på mellan 12 och 16. Avstånd på mer än 92 meter rekommenderas ej. Du hittar mer information i vår artikel om att välja dimension på högtalarkabeln. Om du vill ansluta mer än två högtalare hittar du mer information om det i vår artikel om att ansluta fyra högtalare till en Amp eller Connect:Amp eller i artikeln om att ansluta sex Sonos Architechtural-högtalare till en Amp.

1. Använd de medföljande banankontakterna och skruva loss nedre delen av banankontakten tills du ser hålet för högtalarkabeln.
  2. För in den avskalade änden av högtalarkabeln i hålet och dra åt nederdelen av banankontakten så att högtalarkabeln sitter ordentligt.
  3. Koppla banankontakten till rätt högtalarterminal på Amps baksida. Kontrollera att färgerna på cirklarna på banankontakten matchar de på Amp (röd och vit).

Amp kan både användas med traditionella kompakta högtalare på 8 ohm och med högtalarpar på 6 eller 4 ohm.

Högtalarimpedans

Watt per kanal

8 ohm

125 watt

6 ohm

187,5 watt

4 ohm

250 watt

Obs! Wattalet är ingen direkt indikator för ljudkvaliteten, utan det visar vilken effekt de anslutna högtalarna kräver.

Anslut en enhet till linjeingången

Amps analoga RCA-ingång gör det möjligt att ansluta enheter som vinyl- eller cd-spelare. Anslut RCA-kabeln från din externa ljudenhet till RCA-ingångarna på Amp, som är märkta IN. Observera att SUB-utgången och linjeingången på Amp är inaktiverade när Amp används som surroundhögtalare för tv:n. Du hittar mer information i vår artikel om att använda linjeingång med Sonos.

Anslut en subwoofer från tredje part

Amp är utrustad med en autoigenkännande subwooferutgång av RCA-typ med 50–110 Hz crossover som kan justeras av användaren. Anslut subwoofern till RCA-utgången på Amp, märkt SUB.

Observera att subwooferutgången är inaktiverad när Amp används för att driva surroundhögtalare för en hemmabioprodukt från Sonos.

Du hittar ytterligare information i vår artikel om att använda en subwoofer från tredje part med Sonos.