Installera Sonos Connect

• Mobil enhet krävs

Den här artikeln guidar dig genom installationen av Connect. Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer i produktguiden för Connect.

Innan du börjar

• Placera Connect på önskad plats och anslut den till ett eluttag.

• Äldre modeller av Connect fungerar bara med Sonos S1 Controller-appen och kan inte användas tillsammans med Sonos S2-appen. Du hittar ytterligare information i vår artikel om kompatibilitet med Sonos S2.

Installera ett nytt Sonos-system med Connect

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och öppna sedan ett Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Lägg till i det popupfönster som innehåller din Sonos-produkt. Om du använder Sonos S1 Controller trycker du på Fortsätt > Installera produkter.
  4. Följ anvisningarna i appen för att installera Connect och lägga till musiktjänster.

Lägg till Connect i ett befintligt Sonos-system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att ansluta Connect till Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Connect inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Ljudingångar och ljudutgångar på Connect

Ljudingångar

Connect har en uppsättning analoga RCA-ingångar som gör det möjligt att ansluta enheter som vinyl- eller cd-spelare. Anslut bara RCA-kabeln från din externa ljudenhet till RCA-ingångarna på Connect, märkta IN. Du hittar mer information i vår artikel om att använda linjeingångar på Sonos.

Ljudutgångar

Innan du börjar spela upp musik behöver du kontrollera att din förstärkare eller receiver är inställd på den ingång som Connect använder. Om du har problem med att spela upp ljud när du har utfört de här stegen hittar du användbar information i vår artikel om felsökning när inget ljud hörs från Connect.

RCA-kabel

Anslut ena änden av RCA-kabeln till RCA-utgångarna på Connect, märkta OUT, och den andra änden till en RCA-ingång på din förstärkare eller receiver.

Digital koaxialkabel

Anslut ena änden av den digitala koaxialkabeln till utgången på Connect, märkt coax, och den andra änden till en digital koaxialingång på din förstärkare eller receiver.

Optisk kabel

Anslut ena änden av en TOSLINK optisk kabel till utgången på Connect, märkt optical, och den andra änden till en digital optisk ingång på din förstärkare eller receiver.

Linjeutgångsnivåer

Du kan ändra hur volymen styrs på Connect med hjälp av inställningarna för linjeutgångsnivå.

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System.
  3. Välj det rum där Connect finns.
  4. Tryck på Linjeutgångsnivåer och välj ett av alternativen.

Fast

Ställ in Connects linjeutgångsnivå på Fast om du vill styra volymen uteslutande från förstärkaren eller receivern. Du kommer inte att kunna använda Sonos-appen för att justera volymen eller inställningarna för automatisk utjämning.

Variabel

Om Connects linjeutgångsnivå är inställd på Variabel kan du använda Sonos-appen för att justera volymen.