Move visas som offline i Sonos S1 Controller-appen

I den här artikeln beskrivs hur du kan återansluta en Sonos Move till internet om den visas som ”offline” i Sonos S1 Controller-appen. Om produkten inte visas alls i Sonosappen kan du läsa vår artikel om när produkter saknas i Sonos S1 Controller-appen för information om hur du ansluter den igen.

Återanslutning av Move

Move visas som ”offline” i Sonos S1-appen när den befinner sig i Bluetoothläget, är avstängd eller i viloläget, eller när den befinner sig utanför Wi-Fi-nätverkets räckvidd.

Se till att Move är påslagen, laddad och i Wi-Fi-läget genom att kontrollera lampan på ovansidan. Om den lyser blått betyder det att Move är i Bluetoothläget. För att byta till Wi-Fi-läget trycker du på lägesvalsknappen en gång. Läs vår artikel om att använda Move med Bluetooth för mer information. Du kan behöva flytta Move närmare routern för att se till att den är inom Wi-Fi-nätverkets räckvidd.

Om du har bytt router eller ändrat Wi-Fi-inställningarna

När du ansluter Sonossystemet igen efter att ha bytt router eller ändrat Wi-Fi-inställningarna kan Move visas som offline om den inte har fått det nya lösenordet till Wi-Fi-nätverket. Ange det nya lösenordet genom att öppna fliken  Inställningar i Sonosappen för iOS eller Android och trycka på Använd Move på det nya nätverket.