Växla mellan trådlös och trådbunden installation av ditt Sonos-system

Sonos-systemet kan antingen konfigureras som en trådlös eller en trådbunden installation. Den här artikeln beskriver hur du kan byta från en konfiguration till en annan. Om du är osäker på vilken typ av installation som är bäst för ditt system hittar du mer information i vår artikel om att välja mellan trådlös och trådbunden installation.

Byt till en trådbunden installation

Om du ansluter någon av dina Sonosprodukter till routern med en nätverkskabel blir systemet trådbundet. I en trådbunden installation skapar den kabelanslutna produkten ett dedikerat Wi-Fi-nätverk som bara Sonosprodukterna kommer att använda. Det går inte att använda surroundhögtalare, Sub eller Sub Mini som den enda kabelanslutna produkten.

1. Kontrollera att den produkt du planerar att ansluta till routern med en kabel redan har lagts till i ditt Sonos-system. Om produkten är ny, börja med att lägga till den i systemet genom att följa anvisningarna i vår artikel om att lägga till nya produkter i ett befintligt system.
  2. Anslut ena änden av en nätverkskabel till Sonos-produkten och koppla därefter den andra änden till routern. Du hör ett klick när den är korrekt isatt i nätverksporten.
  3. Vissa av dina produkter kanske visas som ”inte ansluten” i Sonosappen innan de har flyttats över till det nya Sonosnätverket. Det kan ta ca en minut innan alla dina produkter dyker upp på fliken System. Om några av produkterna inte återansluts i Sonosappen behöver du starta om varje produkt som saknas och ge dem ytterligare en minut att starta upp och ansluta till det trådlösa Sonosnätverket.

Byt till en trådlös installation

Du kan byta från en trådbunden till en trådlös installation genom att ansluta dina Sonos-produkter till Wi-Fi-nätverket.

Sonos S2-appen

1. Öppna Sonos S2-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Nätverk > Hantera nätverk.
  3. Tryck på Uppdatera nätverk och följ anvisningarna för att ansluta Sonos till Wi-Fi-nätverket.
  4. När den trådlösa installationen är klar kan du koppla bort nätverkskabeln från eventuella Sonos-produkter som är kabelanslutna till routern.

Sonos S1 Controller-appen

1. Öppna Sonos S1 Controller-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar, tryck på System > Nätverk > Trådlös installation och följ anvisningarna för att ange lösenordet till Wi-Fi-nätverket.
  3. När den trådlösa installationen är klar kan du koppla bort nätverkskabeln från eventuella Sonos-produkter som är kabelanslutna till routern.

Kontrollera om Sonos-installationen är trådlös eller trådbunden

Se vår artikel om att kontrollera om Sonos-systemet är trådlöst eller trådbundet för att bekräfta att ovanstående åtgärder fungerade. Observera att bärbara Sonosprodukter inte kan anslutas till det särskilda Sonosnätverket och kommer att förbli anslutna till Wi-Fi-nätverket i en trådbunden installation.