Skift mellem trådløs og kabelbaseret opsætning af Sonos

Dit Sonos-system kan konfigureres i enten trådløs eller kabelbaseret opsætning. Denne artikel viser dig, hvordan du skifter fra den ene opsætning til den anden. Hvis du ikke er sikker på, hvilken konfiguration der er bedst for dit system, så se vores artikel om at vælge mellem trådløs og kabelbaseret opsætning for flere oplysninger.

Skift til kabelbaseret opsætning

Hvis du forbinder et af dine understøttede Sonos-produkter til din router via et ethernetkabel, er dit system i en kabelbaseret opsætning. I en kabelbaseret opsætning vil det kabeltilsluttede produkt udsende et dedikeret trådløst netværk, som dine Sonos-produkter vil bruge.

1. Vær sikker på, at det produkt, du planlægger at slutte til routeren med kabel, allerede er føjet til dit Sonos-system. Hvis produktet er helt nyt, skal du først føje det til dit system ved at følge trinnene i vores artikel om at føje nye produkter til eksisterende systemer.
  2. Forbind den ene ende af et ethernetkabel med dit Sonos-produkt, og den anden ende med din router. Når kablet er korrekt forbundet til ethernetporten, skulle du høre et "klik".
  3. Nogle af dine produkter kan blive vist som "ikke tilsluttet" i Sonos-appen, før de skifter over til det nyoprettede Sonos-netværk. Vent i cirka et minut på, at alle dine produkter vises under fanen System. Hvis nogle af dine produkter ikke genopretter forbindelse i Sonos-appen, så genstart hvert manglende produkt, og vent et minut på, at de tændes og forbindes til det trådløse Sonos-netværk.

Begrænsninger for kabelbaseret opsætning

Nogle Sonos-produkter kan ikke levere, eller understøtter ikke, brug af det dedikerede trådløse Sonos-netværk, når de er tilsluttet via ethernet.

Hjemmebiograf

Sonos-produkter, der bruges som surroundhøjttalere eller subwoofere i en hjemmebiograf, kan ikke fungere som det første kabeltilsluttede produkt til det dedikerede trådløse Sonos-netværk.

Produkter, der ikke understøtter det dedikerede trådløse Sonos-netværk

Følgende produkter skal enten tilsluttes dit WiFi-hjemmenetværk i en trådløs opsætning eller tilsluttes via ethernet, hvis det understøttes.

• Era 100
  • Era 300
  • Move
  • Move 2
  • Roam
  • Roam SL

Skift til trådløs opsætning

Du kan skifte fra kabelbaseret til trådløs opsætning ved at forbinde dine Sonos-produkter med dit WiFi-netværk.

Sonos S2-app

1. Åbn Sonos S2-appen til iOS eller Android.
  2. Under fanen Indstillinger skal du trykke på System > Netværk > Administrer netværk.
  3. For at slutte Sonos til dit WiFi-netværk skal du trykke på Opdater netværk og følge instruktionerne.
  4. Når den trådløse opsætning er gennemført, skal du koble ethernetkablet fra alle Sonos-produkter, der er kabeltilsluttet routeren.

Sonos S1 Controller-app

1. Åbn Sonos S1 Controller-appen til iOS eller Android.
  2. Under fanen Indstillinger skal du trykke på System > Netværk > Trådløs opsætning og følge prompterne til at indtaste din WiFi-adgangskode.
  3. Når den trådløse opsætning er gennemført, skal du koble ethernetkablet fra alle Sonos-produkter, der er kabeltilsluttet routeren.

Tjek, om Sonos er i trådløs eller kabelbaseret opsætning

Se vores artikel om at tjekke, om Sonos er i trådløs eller kabelbaseret opsætning, for at bekræfte, at ovenstående trin blev gennemført.