Vaihda Sonosin langattoman ja kiinteän asennuksen välillä

Sonos-järjestelmä voidaan määrittää toimimaan joko langattomalla tai kiinteällä asennuksella. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit vaihtaa kokoonpanosta toiseen. Jos et ole varma, mikä asennus sopii parhaiten järjestelmällesi, katso lisätietoja langattoman ja kiinteän asennusvaihtoehdon valintaa koskevasta artikkelista.

Vaihda kiinteään asennukseen

Kun yhdistät yhden tuetuista Sonos-tuotteista reitittimeen Ethernet-kaapelilla, järjestelmäsi asennetaan kiinteästi. Kiinteässä asennuksessa kiinteästi asennettu tuote lähettää erillistä langatonta verkkoa, jota Sonos-tuotteet käyttävät.

1. Varmista, että tuote, jonka aiot yhdistää kiinteästi reitittimeen, on jo lisätty Sonos-järjestelmään. Jos tuote on uusi, lisää se ensin järjestelmääsi seuraavan artikkelin mukaisesti, joka käsittelee uusien tuotteiden lisäämistä olemassa oleviin järjestelmiin.
  2. Liitä Ethernet-kaapelin toinen pää Sonos-tuotteeseen ja toinen pää reitittimeen. Kuulet napsahduksen, kun kaapeli on täysin kytketty Ethernet-porttiin.
  3. Osa tuotteista voi näkyä Sonos-sovelluksessa ”Ei yhdistetty” -tilassa, ennen kuin tuotteet siirtyvät uuteen Sonos-verkkoon. Odota noin minuutti, jotta ne kaikki näkyvät Järjestelmä-välilehdellä. Jos jokin tuotteista ei yhdisty uudelleen Sonos-sovelluksessa, käynnistä kaikki puuttuvat tuotteet uudelleen ja odota vielä minuutti, että ne käynnistyvät ja muodostavat yhteyden Sonosin langattomaan verkkoon.

Kiinteän asennuksen rajoitukset

Jotkin Sonos-tuotteet eivät salli tai tue erillisen langattoman Sonos-verkon käyttöä, jos ne on yhdistetty Ethernet-kaapelilla.

Kotiteatteri

Kotiteatterin surround-kaiuttimina tai subwoofereina käytettyjä Sonos-tuotteita ei voi käyttää ensimmäisenä kiinteästi asennettuna tuotteena Sonosin langattomassa verkossa.

Tuotteet, jotka eivät tue erillistä langatonta Sonos-verkkoa

Seuraavat tuotteet on yhdistettävä joko langattomasti kodin WiFi-verkkoon tai kiinteästi Ethernet-kaapelilla, jos kyseistä vaihtoehtoa tuetaan.

• Era 100
  • Era 300
  • Move
  • Move 2
  • Roam
  • Roam SL

Vaihda langattomaan asennukseen

Voit vaihtaa kiinteästä langattomaan asennukseen yhdistämällä Sonos-tuotteen Wi-Fi-verkkoon.

Sonos S2 -sovellus

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos S2 -sovellus.
  2. Avaa Asetukset-välilehti ja valitse Järjestelmä > Verkko > Hallitse verkkoja.
  3. Yhdistä Sonos Wi-Fi-verkkoon painamalla Päivitä verkkoja ja noudattamalla annettuja ohjeita.
  4. Kun langaton asennus on valmis, irrota Ethernet-kaapeli kaikista reitittimeen kytketyistä Sonos-tuotteista.

Sonos S1 Controller -sovellus

1. Avaa iOS- tai Android-järjestelmille tarkoitettu Sonos S1 Controller -sovellus.
  2. Avaa Asetukset-välilehti, valitse Järjestelmä > Verkko > Langaton asennus ja syötä Wi-Fi-salasana noudattamalla annettuja ohjeita.
  3. Kun langaton asennus on valmis, irrota Ethernet-kaapeli kaikista reitittimeen kytketyistä Sonos-tuotteista.

Tarkista, onko Sonos langattomassa vai kiinteässä asennuksessa

Vahvista, että yllä olevat vaiheet onnistuivat lukemalla artikkelimme, joka käsittelee järjestelmän langattoman tai kiinteän asennuksen tarkistamista.