Suositellut asetukset Sonosin käyttämiseen langattomassa verkossa

Sonos suosittelee langatonta asennusta useimpiin koteihin ja pienille yrityksille. Tämä on usein yksinkertaisin tapa Sonos-järjestelmän asentamiseen ja käyttöönottoon. Jos aiot suoratoistaa yli viidessä huoneessa samanaikaisesti, erityisesti suuren bittinopeuden ääntä toistettaessa, on suositeltavaa asentaa mahdollisimman monta Sonos-tuotetta kiinteästi.

Jos WiFi-laitteillasi on usein heikko signaali tai hidas verkkoyhteys, samankaltaiset ongelmat todennäköisesti vaikuttavat myös Sonos-tuotteiden toimintaan. Jos aiot vaihtaa tai päivittää verkkolaitteistoasi parantaaksesi WiFin toimintaa, Sonos yleensä suosittelee erillisen reitittimen tai solmuverkkojärjestelmän käyttöä, jossa on WiFi 5 tai uudempi standardi.

Useimmat reitittimet eivät vaadi erikoismääritystä toimiakseen Sonosin kanssa. Jotkut asetukset voivat kuitenkin olla tärkeitä:

• Ota kaikki reitittimen tukemat tilat ja kaistat käyttöön, mukaan lukien WiFi 6 -standardi. Tämä varmistaa taaksepäin suuntautuvan yhteensopivuuden verkon vanhempien laitteiden kanssa, ja uudemmat laitteet yhdistyvät uusimpaan niiden laitteiston tukemaan WiFi-versioon.
  • Ota käyttöön automaattinen kanavan valinta 2,4 GHz:n taajuudelle. Reititin valitsee parhaimman käytettävissä olevan kanavan kaikille yhdistetyille laitteille. Tätä suositellaan ainoastaan langattomassa asennuksessa.
  • Valitse 20 MHz:n kanavan leveys 2,4 GHz:n taajuudelle. 40 Mhz voi tarjota enemmän potentiaalista suorituskykyä, mutta se on myös herkempi häiriöille, eikä sen käyttö yleensä ole tarpeen.
  • Valitse Kaikki tai Automaattinen 5 GHz:n tai 6 GHz:n taajuuksille (WiFi 6E) .
  • Tutustu järjestelmävaatimusten artikkeliimme varmistaaksesi, että langaton verkkosi on täysin yhteensopiva Sonos-järjestelmäsi kanssa.

Sonos-sovellusta käyttävät laitteet on oltava yhdistetty samaan WiFi-verkkoon kuin Sonos, jotta ne toimivat. Vierasverkot eivät ole yhteensopivia Sonosin kanssa.

Internet-palveluntarjoajan tarjoama verkkolaitteisto

Useimmat internet-palveluntarjoajat (ISP:t) tarjoavat modeemin ja reitittimen yhdistelmiä. Tämä soveltuu pääsääntöisesti useimmille käyttäjille, mutta pelkkä reititin tai mesh-järjestelmä usein parantavat kantamaa ja suorituskykyä, erityisesti kodeissa, joissa on useampia käyttäjiä tai enemmän neliöitä.

Jos päätät käyttää omaa reititintäsi tai mesh-järjestelmää suorituskyvyn vuoksi, suosittelemme, että määrität internet-palveluntarjoajan reitittimen siltatilaan, jolloin sen WiFi-reititintoiminnot menevät pois päältä. Tämä vähentää huomattavasti ongelmien todennäköisyyttä. Tarkista internet-palveluntarjoajasi ohjeet omaan laitteeseesi liittyen.