Asenna Amazon Alexa -laite Sonosin hallitsemista varten

Tämä artikkeli auttaa sinua asentamaan Amazon Alexa -laitteen, kuten Echon tai Echo Dotin Sonosin hallitsemista varten. Voit myös lisätä Amazon Alexan suoraan puheohjattuun* Sonos-kaiuttimeen. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Lisätietoja löytyy artikkelistamme Amazon Alexan asentaminen ääniohjattuun Sonos-kaiuttimeen.

Ennen kuin aloitat

• Lataa Alexa-sovellus ja asenna Amazon Alexa -laite. Millä tahansa Alexa-yhteensopivalla laitteella voidaan hallita Sonosia, kunhan Sonos-taito on otettu käyttöön.

1

Ota Sonos-taito käyttöön

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Avaa Asetukset-välilehti ja valitse Palvelut ja ääni > Lisää palvelu > Amazon Alexa > Lisää Amazon Alexa.
  3. Kun sinut on ohjattu Alexa-sovellukseen, napauta Ota käyttöön kirjautuaksesi sisään Sonos-tilillesi ja ottaaksi Sonos-taidon käyttöön.

2

Etsi laitteita Alexa-sovelluksella

Kun Sonos-taito on otettu käyttöön, Alexa-sovellus kehottaa sinua etsimään laitteita. Alexan täytyy käydä läpi etsintäprosessi, jotta se tietää, mitkä nimet olet antanut Sonos-tuotteillesi. Voit myös pyytää Alexaa etsimään laitteita sanomalla* "Alexa, etsi laitteeni”. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

3

Käytä Amazon Alexaa* Sonosin kanssa (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Kun Alexa on asennettu, kokeile joitain komentoja toistaaksesi musiikkia Sonosilla ja varmistaaksesi, että Alexa toimii* oikein. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Voit myös määrittää Alexa-ryhmiä sujuvamman käyttökokemuksen takaamiseksi.

Jos sinulla on vaikeuksia käyttää Amazon Alexaa Sonosin kanssa, tutustu vianetsintäartikkelista löytyviin ohjeisiin.

Tuetut musiikkipalvelut

Voit nähdä Alexalla käytettävissä olevat musiikkipalvelut Alexa-sovelluksen kohdasta Asetukset > Musiikki. Napauta kohtaa Yhdistä uusi palvelu -painiketta nähdäksesi luettelon käytettävissä olevista palveluista. Kun palvelu on lisätty, voit valita oletuspalvelun napauttamalla kohtaa Oletuspalvelut.

Voit silti käyttää Alexaa Sonosin toiston hallintaan missä tahansa palvelussa, vaikka Alexa ei tukisikaan sitä suoraan.