Veksle Sonos mellom en trådløs og kablet konfigurasjon

Sonos-anlegget kan konfigureres i enten en trådløs eller kablet konfigurasjon. Denne artikkelen viser deg hvordan du bytter fra en konfigurasjon til en annen. Hvis du er usikker på hvilken konfigurasjon som er best for anlegget ditt, se artikkelen vår om å velge mellom trådløs og kablet konfigurasjon for mer informasjon.

Skifte til en kablet konfigurasjon

Hvis du kobler ett av dine støttede Sonos-produkter til ruteren med en Ethernet-kabel, settes anlegget i en kablet konfigurasjon. I en kablet konfigurasjon kringkaster det kablede produktet et dedikert trådløst nettverk som Sonos-produktene bruker

1. Kontroller at produktet som du planlegger å kable til ruteren, allerede har blitt lagt til i Sonos-anlegget. Hvis produktet er helt nytt, legg det først til i anlegget ved å bruke trinnene i artikkelen vår om å legge til nye produkter i eksisterende anlegg.
  2. Koble en ende av en Ethernet-kabel til Sonos-produktet, og koble den andre enden til ruteren. Du skal høre et «klikk» når den settes ordentlig inn i Ethernet-porten.
  3. Noen av produktene dine kan vises som «Ikke tilkoblet» i Sonos-appen før de skifter over til det nyopprettede Sonos-nettverket. Vent omtrent ett minutt for at alle produktene skal vises på fanen System. Hvis noen av produktene dine ikke kobler seg til på nytt i Sonos-appen, start hvert manglende produkt på nytt og vent et ekstra minutt på at de skal slå seg på og koble seg til det trådløse Sonos-nettverket.

Begrensninger ved kablet konfigurasjon

Noen Sonos-produkter kan ikke levere, eller støtter ikke, bruken av det dedikerte trådløse Sonos-nettverket når de er kablet via Ethernet.

Hjemmekino

Sonos-produkter som brukes som surroundhøyttalere eller subwoofere i hjemmekino, kan ikke fungere som det første kablede produktet for det dedikerte trådløse Sonos-nettverket.

Produkter som ikke støtter det dedikerte trådløse Sonos-nettverket

De følgende produktene må enten kobles til Wi-Fi-nettverket i hjemmet i en trådløs konfigurering eller kobles til via Ethernet, hvis det støttes.

• Era 100
  • Era 300
  • Move
  • Move 2
  • Roam
  • Roam SL

Skift til en trådløs konfigurering

Du kan bytte fra kablet til trådløs konfigurering ved å koble Sonos-produktene til Wi-Fi-nettverket ditt.

Sonos S2-appen

1. Åpne Sonos S2-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til fanen Innstillinger, og trykk på System > Nettverk > Administrer nettverk.
  3. Trykk på Oppdater nettverk og følg veiledningen for å koble Sonos til Wi-Fi-nettverket.
  4. Så snart den trådløse konfigureringen er fullført, kan du koble Ethernet-kabelen fra alle Sonos-produkter som er kablet til ruteren.

Sonos S1 Controller-appen

1. Åpne Sonos S1 Controller-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til fanen Innstillinger, og trykk på System > Nettverk > Trådløs konfigurering og følg anvisningene for å legge inn Wi-Fi-passordet.
  3. Så snart den trådløse konfigureringen er fullført, kan du koble Ethernet-kabelen fra alle Sonos-produkter som er kablet til ruteren.

Kontroller om Sonos er i en trådløs eller kablet konfigurasjon

Se artikkelen vår om å kontrollere om anlegget er i en trådløs eller kablet konfigurering for å verifisere om trinnene over var vellykket.