Installera Sonos Arc

• Mobil enhet krävs
  • Sonos S2 krävs

Den här artikeln hjälper dig att installera Sonos Arc eller Arc SL1. Vi kommer även att se till att du är ansluten på rätt sätt för Dolby Atmos och visa dig hur du lägger till en röstassistent. Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer på produktsidan för Arc.

Innan du börjar

• Ladda ner Sonos-appen för iOS eller Android. Arc måste konfigureras med Sonos-appen innan den kan användas för att spela upp tv-ljud. Observera att Sonos Arc bara fungerar med Sonos S2-appen. Den kan inte installeras med Sonos S1 Controller-appen.
  • Placera Arc på önskad plats och anslut den till ett eluttag.
  • Se till att den medföljande HDMI-kabeln och den optiska ljudadaptern finns i närheten. Sonos-appen kommer att visa dig vilka kablar och portar du ska använda för att ansluta Arc till tv:n.

Installera ett nytt Sonos-system med Arc

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Installera ett nytt system och skapa sedan ett nytt Sonos-konto eller logga in på ditt befintliga konto.
  3. Tryck på Lägg till i det popupfönster som innehåller din Sonos-produkt.
  4. Följ anvisningarna i appen för att installera Arc och lägga till musiktjänster.

Lägg till Arc i ett befintligt system

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System > Lägg till produkt.
  3. Följ anvisningarna i appen för att ansluta Arc till Sonos-systemet.

Problem med installationen?

Om Sonos Arc inte lyckas ansluta under installationen hittar du användbar information i artikeln Produkten hittades inte.

Lyssna på Dolby Atmos på Arc

Arc måste vara ansluten till tv:ns HDMI ARC-port för att kunna spela upp Dolby Atmos-innehåll. Om Arc tar emot en Atmos-signal kommer vi att visa detta i Sonos-appen, både på skärmen Spelar nu och i appens inställningar. Du hittar mer information i vår artikel om att spela upp Dolby Atmos på Sonos.

Styr Arc med rösten

Om du har lagt till Sonos Voice Control, Amazon Alexa eller Google Assistent på din Arc kan du använda rösten för att sätta på och stänga av tv:n eller justera volymen. Det går inte att installera rösttjänster på Arc SL eftersom den inte har någon mikrofon. Du kan fortfarande styra Arc SL med Sonos Voice Control, Amazon Alexa eller Google Assistent om du har en annan röstaktiverad Sonos-produkt.

För att du ska kunna använda de här kommandona måste Arc vara ansluten till tv:ns HDMI ARC- eller HCMI eARC-ingång och HDMI-CEC måste vara aktiverat på tv:n. Det går inte att sätta på eller stänga av tv:n med röstkommandon om Arc är ansluten via en optisk adapter.

Arc kan även kopplas till Alexa-aktiverade enheter för videostreaming, som Fire TV. Läs mer i vår artikel om att installera Fire TV med Sonos Arc.

1Arc SL säljs enbart av Costco.