Sonos Ampin asennus

• Mobiililaite vaaditaan

Tässä artikkelissa opastetaan Sonos Ampin asentamisessa. Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista löytyy Ampin tuotesivulta.

Ennen kuin aloitat

Asenna uusi Sonos-järjestelmä Ampille

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Napauta kohtaa Luo uusi järjestelmä ja luo uusi Sonos-tili tai kirjaudu sisään Sonos-tilillesi.
  3. Napauta kohtaa Lisää ponnahdusikkunasta, jossa Sonos-tuotteesi näkyvät. Jos käytät Sonos S1 Controller -ohjainta, napauta kohtaa Jatka > Asenna tuotteet.
  4. Seuraa sovelluksen ohjeita asentaaksesi Ampin ja lisätäksesi musiikkipalveluita.

Lisää Amp nykyiseen Sonos-järjestelmään

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Järjestelmä > Lisää tuote.
  3. Lisää Amp Sonos-järjestelmään sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

Ongelmia asennuksen aikana?

Jos tuotteen Sonos Amp yhdistämisessä ilmenee ongelmia asennuksen aikana, tutustu ohjeisiin, jotka löytyvät artikkelistamme ”Tuotetta ei löydy”.

Käytä Ampia kotiteatterin kanssa

Jos haluat käyttää Sonos Ampia TV-kaiuttimina, valitse TV:n etukaiuttimina tai TV:n surround-kaiuttimina, kun sinulta kysytään ”Kuinka haluat käyttää Sonos Ampia?” asennuksen aikana. Huomaa, että Ampin SUB-lähtö ja linjatulo ovat pois käytöstä, kun Ampia käytetään television surround-kaiuttimina.

Kun käytät Ampia television etukaiuttimina, tarkista television HDMI-portit varmistaaksesi, että televisio tukee HDMI-ARC-liitäntää. Jos televisiossasi ei ole HDMI-ARC-porttia, tarvitset optisen äänisovittimen, jotta TV-asennus voidaan suorittaa loppuun.

Voit käyttää kahta Ampia kotiteatterina: yhtä television etukaiuttimina ja toista surround-kaiuttimina. Käyttäessäsi kahta Ampia tällä tavoin huomioi, että on olemassa joitain rajoituksia, miten ne voi johdottaa verkkoon.

Oppiaksesi tarkemmin, miten lisätä Amp television surround-kaiuttimiksi, tutustu surround-kaiuttimien lisäämistä käsittelevään artikkeliimme.

Äänitulot ja -lähdöt

Yhdistä kaiuttimia

Suosittelemme käyttämään kaiutinkaapelimittaria väliltä 12–16. Yli 10 metrin kaapelivetoja ei suositella. Katso lisätietoja artikkelistamme, joka käsittelee kaiutinkaapelimittarin valitsemista. Jos yhdistät useampaa kuin kahta kaiutinta, lue tarkempia ohjeita artikkelistamme, joka käsittelee neljän kaiuttimen liittämistä Amp- tai Connect:Amp-laitteeseen tai artikkelistamme, joka käsittelee kuuden Sonos Architectural -kaiuttimen liittämistä Ampiin.

1. Avaa banaaniliittimen holkkia, kunnes kaiuttimen johtoaukko tulee näkyviin.
  2. Aseta kaiutinkaapelin kuorittu pää reikään ja kiristä sitten banaaniliittimen holkki niin, että se pitää kaiutinkaapelin tiukasti kiinni.
  3. Kytke banaaniliitin oikeaan kaiutinliitäntään Ampin taakse ja varmista, että ympyröiden värit vastaavat banaaniliittimen ja vahvistimen (punainen ja valkoinen) värejä.

Amp toimii perinteisten 8 ohmin kirjahyllykaiuttimien sekä 6 tai 4 ohmin kaiuttimien kanssa.

Kaiuttimen impedanssi

Wattia kanavaa kohti

8 ohmia

125 wattia

6 ohmia

187,5 wattia

4 ohmia

250 wattia

Huomaa: Wattiluku ei ole suora äänenlaadun indikaattori, mutta osoittaa liitettyjen kaiuttimien vaaditun tehon.

Yhdistä linjatulolaite

Ampin analogisten RCA-tulojen avulla voit yhdistää laitteita, kuten levysoittimia tai CD-soittimia. Liitä ulkoisen audiolaitteesi RCA-kaapeli Ampin RCA-tuloihin, joissa on merkintä IN. Huomaa, että Ampin SUB-lähtö ja linjatulo ovat pois käytöstä, kun Ampia käytetään television surround-kaiuttimina. Katso lisätietoja artikkelistamme, joka käsittelee linjatulon käyttöä Sonosin kanssa.

Liitä kolmannen osapuolen subwoofer

Ampilla on automaattinen RCA-subwoofer-lähtö, jossa on säädettävissä oleva 50–110 Hz jakosuodin. Liitä subwoofer Ampin RCA-lähtöön, jossa on merkintä SUB.

Huomaa, että subwooferin lähtö on poistettu käytöstä, kun Ampia käytetään Sonos-kotiteatterituotteen surround-kaiuttimien virtalähteenä.

Lisätietoja löytyy artikkelistamme, jossa kerrotaan, kuinka käyttää kolmannen osapuolen subwooferia Sonosin kanssa.