Viritä Sonos-kaiuttimesi Trueplay-toiminnolla

Trueplay mittaa, kuinka ääni heijastuu huoneen seiniltä, kalusteista ja muilta pinnoilta. Sen perustella Sonos-kaiutin hienosäädetään, jotta ääni kuulostaa hyvältä missä tahansa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Trueplay-viritys tehdään iOS-laitteilla, joita suurin osa Sonos-tuotteista tukee. Joissakin Sonos-tuotteissa on erilaisia tai muitakin Trueplay-vaihtoehtoja:

Lisätietoja Trueplaytä tukevista Sonos-tuotteista ja iOS-laitteista löytyy artikkelistamme Trueplayn kanssa yhteensopivat laitteet ja tuotteet.

Viritä kaiuttimet Sonos-sovelluksen avulla

Huoneen Trueplay-virittäminen kestää noin 3 minuuttia. Varmista, että käytät uusinta ohjelmistoversiota, ennen kuin noudatat alla olevia ohjeita.

Sonos-sovelluksen käyttö iOS:llä:

1. Avaa Asetukset-välilehti, valitse Järjestelmä ja kaiutin, jonka haluat virittää.
  2. Napauta Trueplay > Trueplay-viritys ja viritä kaiuttimesi noudattamalla sovelluksen ohjeita.
  3. Trueplay-viritysprosessin aikana sinua pyydetään myöntämään Sonosille iOS-laitteesi mikrofonin käyttölupa. Trueplay-viritys on ainoa kerta, kun Sonos käyttää laitteesi mikrofonin keräämää ääntä.

Kun olet viimeistellyt Sonos-kaiuttimen virityksen, Trueplay-virityssäädöt voidaan kytkeä päälle ja pois päältä samasta valikosta.

Vinkkejä hyvän virityksen varmistamiseen

Minimoi melua: Minimoi melua mahdollisimman paljon viritysprosessin aikana. Äänet, kuten puhuminen, askeleet ja äänekkäät kodinkoneet voivat aiheuttaa ongelmia kaiuttimen virityksen aikana.

Kata mahdollisimman suuri alue: Pyri kattamaan mahdollisimman suuri osa huoneesta Sonos-kaiutinta viritettäessä. Sovellus näyttää sinulle videon siitä, kuinka liikkua laitteesi kanssa sujuvasti virityksen aikana. Jos virität kaiutinta pienessä huoneessa, käytä huoneen kattamisen jälkeen jäljellä oleva aika keskittymällä niihin alueisiin, joissa kuuntelet Sonosia eniten.

Älä säädä äänenvoimakkuutta: Viristyksen aikana Sonos-kaiutin tuottaa melko voimakasta ääntä, mutta älä säädä äänenvoimakkuutta äänentoiston aikana, koska se vaikuttaa negatiivisesti viritykseen. Jos sinun on keskeytettävä viritysprosessi, voit painaa Sonos-kaiuttimen toisto-/taukopainiketta tai napauttaa sovelluksessa näkyvää X-kirjainta virityksen aikana.

Lisätiedot

• Kun olet virittänyt kaiuttimen, voit tehdä lisäsäätöjä muuttamalla EQ-asetuksia. Näitä asetuksia käytetään Trueplay-virityksen jo tekemien säätöjen lisäksi.
  • Jos siirrät Sonos-kaiuttimesi uuteen paikkaan tai muutat sen kokoonpanoa (kuten muodostat tai erotat stereoparin), sinun on suoritettava Trueplay-viritysprosessi uudelleen päivittääksesi nämä asetukset.