Konfigurere Sonos Beam

Denne artikkelen vil veilede deg gjennom oppsettet av din Sonos Beam (Gen 2). Merk at Beam (Gen 2) ikke er kompatibel med Sonos S1 Controller-appen. Følgende trinn gjelder også for oppsett av Beam (Gen 1), som er kompatibel med både den nyeste Sonos-appen og S1 Controller-appen. Du kan finne mer informasjon om produktfunksjoner og spesifikasjoner på Beams produktside.

Før du begynner

• Last ned Sonos-appen for iOS eller Android. Beam må konfigureres med Sonos-appen før den kan spille av TV-lyd.
  • Sett Beam der du vil ha den, og koble den til strøm.
  • Ha HDMI-kabelen som følger med og den optiske lydadapteren klar i nærheten. Sonos-appen vil lede deg til hvilke kabler og porter du skal bruke når du kobler Beam til TV-en din.

Konfigurere et nytt Sonos-system med Beam

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Velg Høyttaler eller komponent, og opprett eller logg på Sonos-kontoen din.
  3. Velg Legg til på hurtigmeldingen som viser din Beam.
    • Hvis du bruker Sonos S1 Controller, velg Fortsett > Konfigurer produkter.
  4. Følg trinnene i appen for å konfigurere din Beam og legge til innholdstjenester.

Legge til Beam i et eksisterende system

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til Innstillinger-menyen og velg Legg til høyttaler eller komponent.
    • Hvis du bruker Sonos S1 Controller-appen, gå til Innstillinger-fanen og velg System > Legg til produkt.
  3. Følg trinnene i appen for å legge til Beam i Sonos-systemet ditt.

Problemer under konfigurering?

Hvis det er vanskelig å koble til Sonos Beam under konfigureringen, se artikkelen vår om feilen «Fant ikke produktet» for mer hjelp.

Du finner mer hjelp for Beam i artiklene våre om TV-krav til Sonos-høyttalere for hjemmekino og hva du skal gjøre hvis du opplever ingen lyd fra et Sonos-hjemmekinoprodukt.

Styr Beam med stemmen

Med Sonos Voice Control, Amazon Alexa eller Google Assistent på Sonos Beam kan du bruke stemmen til å slå TV-en av og på og justere TV-volumet.

For å bruke disse kommandoene må Beam være koblet til TV-ens HDMI-ARC-inngang og TV-en må ha HDMI-CEC aktivert. Stemmekommandoer for å slå TV-en av og på fungerer ikke hvis Beam er koblet til via den optiske adapteren.

Beam kan også kobles til Alexa-aktiverte enheter for videostrømming, f.eks. Fire TV. Du kan lese mer i artikkelen om hvordan du konfigurerer Fire TV med Sonos Beam.