Produkter saknas i Sonos-appen

Sonos-produkter kan försvinna från appen om de har tappat anslutningen till ditt nätverk eller har stängts av oväntat. Den här artikeln beskriver vad du ska göra om dina Sonos-produkter har försvunnit från systemvyn eller inställningsmenyn i Sonos-appen för iOS eller Android.

Om du inte kan använda ditt Sonos-system alls och din app visar ett felmeddelande om "Inte ansluten", se vår artikel om Sonos-appen visar skärmen "Inga produkter hittades".

Snabba lösningar för en saknad Sonos-produkt

Kontrollera att den saknade produkten är ansluten till en strömkälla

Sonos-produkten kan ha försvunnit från Sonos-appen på grund av att den inte har ström. Kontrollera att produktens strömsladd är ordentligt isatt och ansluten till ett fungerande eluttag.

Du kan kontrollera att en Sonos-produkt är påslagen och svarar genom att trycka på spela upp/pausa-knappen och se om statuslampan reagerar.

Starta om den saknade produkten

Följ stegen i vår artikel om att starta om Sonos-produkter för varje saknad produkt. När produkten har startat om, kontrollera Sonos-appen för att se om den har dykt upp igen.

Om produkten blinkar grönt efter att ha startats om behöver du lägga till den aktuella produkten i systemet igen.

Starta om din router

Dra ur routern från eluttaget i tio sekunder och anslut den sedan igen. Det kan ta flera minuter innan routern är online igen. När ditt nätverk är tillbaka, kontrollera i Sonos-appen om produkten har dykt upp igen.

Förhindra att Sonosprodukter tappar anslutningen

Om dina Sonosprodukter ofta försvinner från Sonos-appen kan det hända att de har problem med att upprätthålla anslutningen till nätverket.

Flytta Sonosprodukten närmare routern

Om produkten är placerad långt från routern kan den ha svårt att upprätthålla anslutningen till det trådlösa nätverket. Prova att flytta produkten närmare routern för att undvika anslutningsproblem i framtiden. Om du har ett trådbundet installerat Sonossystem flyttar du istället produkten närmare den Sonosprodukt som står närmast.

Eliminera eventuella nätverksstörningar

Störningar i trådlösa nätverk kan göra det svårare för Sonos-produkter att hålla sig anslutna till ditt nätverk.

Läs vår artikel om att minska störningar i trådlösa nätverk för information om hur du kan undvika störningar genom att byta trådlös kanal eller flytta Sonos längre från vissa typer av elektronisk utrustning.