Sonos Arcin asennus

• Mobiililaite vaaditaan
  • Sonos S2 vaaditaan

Tämän artikkelin avulla pääset alkuun Sonos Arcin tai Arc SL1:n asennuksessa. Varmistamme myös, että Dolby Atmos -yhteys on muodostettu oikein, ja näytämme, kuinka puheavustaja* lisätään. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Lisätietoja tuotteesta ja teknisistä ominaisuuksista löytyy Arcin tuotesivulta.

Ennen kuin aloitat

• Lataa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus. Arc on asennettava Sonos-sovelluksella, ennen kuin sillä voidaan toistaa TV-ääntä. Huomaa, että Sonos Arc vaatii S2 Sonos -sovelluksen. Sitä ei voi asentaa Sonos S1 Controller -sovelluksella.
  • Sijoita Arc haluamaasi paikkaan ja liitä se virtalähteeseen.
  • Ota mukana toimitettu HDMI-kaapeli ja optinen äänisovitin valmiiksi ulottuvillesi. Sonos-sovellus opastaa, mitä kaapeleita ja portteja on käytettävä, kun yhdistät Arcin televisioon.

Asenna uusi Sonos-järjestelmä, jossa on Arc

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Napauta kohtaa Luo uusi järjestelmä ja luo uusi Sonos-tili tai kirjaudu sisään Sonos-tilillesi.
  3. Napauta Lisää ponnahdusikkunassa, jossa Sonos-tuotteesi näkyvät.
  4. Asenna Arc ja lisää musiikkipalveluita sovelluksen ohjeiden mukaan.

Lisää Arc nykyiseen järjestelmään

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Avaa Asetukset-välilehti ja napauta kohtaa Järjestelmä > Lisää tuote.
  3. Yhdistä Arc Sonos-järjestelmään sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

Ongelmia asennuksen aikana?

Jos tuotteen Sonos Arc yhdistämisessä ilmenee ongelmia asennuksen aikana, tutustu ohjeisiin, jotka löytyvät artikkelistamme ”Tuotetta ei löydy”.

Kuuntele Dolby Atmosia Arcilla

Arc on liitettävä television HDMI-ARC-tuloon, jotta Dolby Atmos -sisältöä voidaan toistaa. Jos Arc vastaanottaa Atmos-signaalia, se näkyy Sonos-sovelluksessa sekä ”Nyt toistetaan” -näytöllä että sovelluksen asetusosiossa. Katso lisätietoja artikkelistamme, joka käsittelee Dolby Atmosin toistamista Sonosilla.

Hallitse Arcia äänelläsi

Kun Sonos Voice Control, Amazon Alexa tai Google Assistant on lisätty Arciin, voit käyttää ääntäsi* kytkeäksesi television päälle ja pois päältä ja säätääksesi television äänenvoimakkuutta. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Arc SL:ään ei voi asentaa puhepalveluita, koska siinä ei ole mikrofonia. Voit silti ohjata Arc SL:ää Sonos Voice Controlin, Amazon Alexan tai Google Assistantin avulla, jos sinulla on toinen puheohjattava Sonos-tuote.

Jotta komentoja* voitaisiin käyttää Arc on liitettävä television HDMI-ARC- tai HDMI-eARC-tuloon ja televisiossa on oltava HDMI-CEC-toiminto. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Äänikomennot* television kytkemiseen päälle ja pois päältä eivät toimi, jos Arc on kytketty optisen sovittimen kautta. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.)

Arc voidaan myös yhdistää Alexan kanssa yhteensopiviin videoiden suoratoistolaitteisiin, kuten Fire TV:hen. Lue lisää artikkelistamme, jossa esitellään Fire TV:n asennus Sonos Arcin kanssa.

1Arc SL on myynnissä ainoastaan Costcossa.