Sonos-ledlampjes

Dit artikel behandelt de betekenis van de verschillende kleuren en patronen die worden weergegeven door de lampjes op Sonos-producten.

Om te leren over de locaties van alle lampjes op je Sonos-product, controleer de sectie "Bediening en lampjes" in de Gebruikershandleiding.

Statuslampje - Luidsprekers en componenten

Op Sonos-luidsprekers, draagbare luidsprekers en componenten bevindt het statuslampje zich aan de voor- of bovenkant van het product, meestal in de buurt van de touchbediening of knoppen.

Lampje brandt wit

Het Sonos-product is ingeschakeld en werkt naar behoren.

Als er een wit lampje onafgebroken brandt op je Sonos-product maar het product niet wordt weergegeven in de Sonos-app, volg dan de stappen in Producten ontbreken in de Sonos-app.

Lampje brandt niet

Het Sonos-product staat niet aan. Controleer of de stroomkabel goed in het Sonos-product en in een werkend stopcontact zit. Heb je een draagbare Sonos-speaker, zet hem dan weer aan met de aan/uit-knop of door hem op de oplader te plaatsen.

Het statuslampje kan ook worden uitgeschakeld met de Sonos-app. Als je Sonos-product naar behoren werkt en wordt weergegeven in de Sonos-app, kun je het statuslampje in- of uitschakelen in het menu Instellingen. Bij sommige Sonos home-cinema speakers is het statuslampje standaard uitgeschakeld.

Lampje knippert wit

Het Sonos-product is ingeschakeld en wordt opgestart.

Wanneer een Sonos-product verbinding maakt met WiFi, knippert het statuslampje ook wit terwijl het wacht op verbinding met het netwerk.

Lampje brandt groen

Het Sonos-product staat op stil. Je kunt het volume verhogen via de Sonos-app of de volumeknoppen op het product zelf.

Lampje knippert groen

Het Sonos-product is ingeschakeld en klaar om te worden geïnstalleerd. Het product is nog niet geconfigureerd of verbonden met een Sonos-systeem.

Is je Sonos-product niet splinternieuw, dan betekent een knipperend groen lampje dat het product is gereset en klaar is om te worden geïnstalleerd.

Langzaam knipperend groen

Dit licht verschijnt op home-cinema surrounds die zijn uitgeschakeld via de Sonos-app.

Je kunt je home cinema-surroundspeakers weer inschakelen in de Sonos-app voor iOS of Android in het  Instellingen menu. Onder Over mijn systeem, kies je home cinema-product uit de lijst en selecteer Surroundaudio en schakel de Surrounds-optie weer in.

Lampje brandt oranje

Tijdens het installeren betekent een oranje lampje dat het Sonos-product het installatieproces niet kon voltooien. Je kunt dit verhelpen door je Sonos-product opnieuw op te starten.

Een lampje dat onafgebroken oranje brandt kan ook betekenen dat het Sonos-product te warm wordt. Schakel je Sonos-product uit en laat het afkoelen voordat je het weer aanzet. Als het lampje oranje blijft branden, neem contact op met Sonos Support.

Lampje knippert oranje

Tijdens het installeren knippert het statuslampje oranje terwijl het Sonos-product verbinding maakt.

Het statuslampje kan snel oranje knipperen nadat je op de play/pauze-knop van een Sonos-product hebt gedrukt. Dit betekent dat er niets in de afspeelwachtrij staat of dat er niets onlangs werd afgespeeld. Gebeurt dit, gebruik dan de Sonos-app om iets af te spelen.

Knippert oranje en wit

Het statuslampje knippert oranje en wit wanneer je Sonos-product wordt bijgewerkt.

Als je je Sonos-product aan het resetten bent, zal het statuslampje oranje en wit knipperen terwijl de reset bezig is.

In zeldzame gevallen duidt een knipperend oranje en wit lampje op een foutconditie. Als het product een Amp of Connect:Amp is, zie ons artikel over geen geluid van Amp met een knipperend oranje en wit lampje voor stappen voor probleemoplossing. Anders, neem contact op met Sonos Support.

Knipperend rood

Een nieuw (of gereset) Sonos-product zal een knipperend rood lampje tonen als het niet binnen 30 minuten na het inschakelen wordt ingesteld. Je kunt deze status opheffen door je Sonos-product opnieuw op te starten.

Lampje brandt blauw

Het Sonos-product is verbonden met een apparaat in Bluetooth-modus. Let op: het licht blijft blauw branden als de verbinding met het apparaat verloren gaat.

Knipperend patroon van rood, wit, oranje en groen

Het Sonos-product bevindt zich in een hardware-diagnosemodus. Je kunt dit opheffen door op de Join-knop van het product te drukken. Als je product geen Join-knop heeft, kun je in plaats daarvan de Play/Pause of Mute-knop indrukken.

Statuslampje - Sonos Ace

Het statuslampje van Sonos Ace bevindt zich aan de linkeroorschelp naast de Aan/uit-/bluetooth-knop. Let op, het statuslampje gaat automatisch uit als je de Sonos Ace draagt.

Knipperend blauw

Sonos Ace staat in de bluetooth-koppelingsmodus en is beschikbaar om verbinding te maken met een bluetooth-apparaat.

Het statuslampje zal snel blauw knipperen bij het proberen te herverbinden met een eerder Bluetooth-apparaat.

Continu blauw

Sonos Ace is verbonden met een Bluetooth-apparaat.

Lampje brandt wit

Sonos Ace is ingeschakeld, maar niet verbonden met een Bluetooth-apparaat.

Het statuslampje zal ook wit branden wanneer Sonos Ace TV Audio Swap gebruikt of verbonden is met een audioapparaat via een USB-C-kabel.

Lampje brandt oranje

Sonos Ace is aangesloten op stroom en laadt zijn batterij op.

Lampje knippert oranje

Batterij is onder de 15%.

Knippert oranje en wit

Sonos Ace voert een software-update uit.

Knippert rood

Sonos Ace bevindt zich in een foutstatus of kan zijn batterij niet opladen. Neem contact op met Sonos Support als je Sonos Ace een knipperend rood licht vertoont.

Microfoonlampje

Sonos-producten met microfoons hebben een wit LED microfoonlampje om aan te geven of de microfoon aan of uit staat.

Lampje brandt niet

De microfoon op het Sonos-product is uitgeschakeld. Voice Assistants en automatische Trueplay™ zijn niet beschikbaar.

Lampje brandt wit

De microfoon is ingeschakeld.

Licht van spraakdiensten

Sonos-producten met een knop voor spraakdiensten laten je toe om toegevoegde spraakdiensten in- of uit te schakelen. Het licht boven de knoppen voor spraakdiensten geeft aan of de spraakdiensten zijn ingeschakeld of uitgeschakeld.

Lampje brandt niet

Voice services zijn uitgeschakeld, of er zijn geen voice services toegevoegd aan dit Sonos-product.

Lampje brandt wit

Voice services zijn ingeschakeld en je kunt je stem gebruiken om Sonos te bedienen met dit product.

Batterijlampje

Draagbare Sonos-speakers hebben een batterijlampje dat de oplaadstatus en batterijstatus weergeeft.

Lampje brandt oranje

De draagbare Sonos-speaker is aan het opladen. Het lampje blijft tien seconden branden nadat de speaker op stroom is aangesloten. De speaker blijft opladen als het lampje uitgaat.

Lampje knippert oranje

De draagbare Sonos-speaker heeft een lage batterij:

• Move, Roam, Roam SL, en Roam 2: Batterij is onder 15%
  • Move 2: Batterij is onder 6%.

Licht van de Roam draadloze oplader

Knipperend rood

De Roam draadloze oplader toont een knipperend rood licht wanneer er een foutconditie optreedt. Als je een knipperend rood licht ziet op je draadloze oplader, neem contact op met Sonos Support.